De ouders van Chanya (17) uit Thailand gingen scheiden toen hij heel jong was. Op zijn twaalfde vertrok zijn moeder en liet hem aan zijn lot over. Hij belandde noodgedwongen op straat en ging zwerven en bedelen. Daar werd hij op een gegeven moment aangesproken door een oudere man uit Zwitserland. 

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

‘Die oude man deed eerst heel aardig tegen me. Ik kwam hem tegen bij een bar in Pattaya. Hij was heel vriendelijk, en dat gebeurde niet vaak. Ik zwierf al drie jaar op straat, nadat mijn moeder me alleen liet toen ik twaalf was. Ik had het zwaar op straat, bijna niemand doet aardig tegen je.

Hij kocht mooie spullen voor mij

De man vertelde dat hij uit Zwitserland kwam en al heel lang in Thailand woonde. Hij nam me mee naar het strand. Daar kocht hij mooie spullen voor mij, ook kleren. Daar was ik blij mee. Ik had al lang geen nieuwe kleren meer aan gehad. Ik was echt blij dat de man me hielp. We spraken steeds vaker af en ik kreeg geregeld cadeaus.

Op een dag vroeg de man of ik mee wilde gaan naar zijn huis. Daar denk ik niet graag aan terug, dan moet ik weer huilen. De Zwitser wilde me steeds aanraken. Ik moest hem knuffelen en hem kussen. Ook droeg hij me op andere dingen met hem doen. Dat was vreselijk. Ik werd hier steeds vaker toe gedwongen.

Hulp van Terre des Hommes

Dit stopte toen ik op straat werd aangesproken door mensen van Terre des Hommes. Zij hebben me geholpen en opgevangen. Nu verblijf ik tijdelijk in een opvangcentrum en leer ik een vak. Later wil ik ingenieur worden! Dankzij de hulp van Terre des Hommes kon de Zwiterse opa worden gearresteerd. Hij kan nu gelukkig geen andere kinderen meer kwaad doen.

Zwitserse dader in de cel

De Zwitserse man die Chanya misbruikte is met behulp van Terre des Hommes opgepakt. Hij bleek al geruime tijd seksreizen te organiseren voor westerse toeristen. Hij lokte de kinderen naar zijn huis, waar hij ze onder meer naakt in zijn zwembad liet zwemmen. Hij maakte daar foto’s van en verkocht deze via internet. Zo heeft hij in totaal 197 slachtoffers gemaakt. Na drie maanden gevangenschap in Thailand kwam hij op borgtocht vrij. De Zwitser vluchtte naar zijn vaderland, waar hij opnieuw is opgepakt. Hij zit nu vast in afwachting van zijn rechtszaak. Chanya zal vanuit Thailand tegen hem getuigen.

Nu de rest nog

Kinderen die slachtoffer zijn van uitbuiting, hebben bescherming en hulp nodig. Samen met partnerorganisaties en onze donateurs zorgen wij voor opvang, zorg en scholing. Chanya kreeg hulp en de Zwitserse dader kon worden opgepakt. Nu de rest nog. Helpt u mee?

Lees meer over onze aanpak van seksuele uitbuiting van kinderen in Azië >> 

Share this:

Related stories