Geld en eten. Daar lokt een 63-jarige kindersekstoerist jongens mee tijdens zijn frequente bezoeken aan de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Daarna vergrijpt hij zich aan de kinderen in zijn hotelkamer. Eén van de slachtoffers is een 14-jarige jongen, ‘John’.

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

Eenmaal in de hotelkamer probeert de jongen tevergeefs aan de man te ontsnappen. ‘Als je naar de politie gaat, worden we beiden gearresteerd’, dreigt de man. En dus houdt John zijn mond.

Als je naar de politie gaat, worden we beiden gearresteerd

Arrestatie in hotelkamer

Tien dagen later neemt John toch iemand in vertrouwen over wat hem is overkomen. Dat hij seksueel is misbruikt, realiseert hij zich nog niet helemaal. De politie wordt ingeschakeld en onderneemt direct actie. Ze arresteren de dader in zijn hotel. Hij ontkent in het hotel te verblijven en iets met John te maken te hebben. Hij zegt dat de jongen hem valselijk beschuldigt. Maar uit onderzoek van de politie blijkt het tegendeel en de dader bekent uiteindelijk.

Opvang en hulp

De zaak van John loopt nog. De lokale partner van Terre des Hommes biedt John een veilig onderkomen, waar hij therapie en medische zorg krijgt. Hij pakt de mogelijkheid met beide handen aan om een vaktraining te volgen, zodat hij niet langer op straat hoeft te leven.

Nu de rest nog

Kinderen die slachtoffer zijn van uitbuiting, hebben bescherming en hulp nodig. Samen met partnerorganisaties en onze donateurs zorgen wij voor opvang, zorg en scholing. John kreeg hulp en de dader kon gearresteerd worden. Nu de rest nog. Helpt u mee?

Lees meer over de aanpak van seksuele uitbuiting van kinderen in Azië >> 

Share this:

Related stories