In veel arme gezinnen in India wordt een meisje gezien als een last, en het huwelijk is een manier om van haar af te komen. De 13-jarige Palin werd gedwongen te trouwen. Ze zocht hulp bij haar vrienden en de lokale partner van Terre des Hommes.

Kindermisbruik / Kindhuwelijken

Gedwongen tot een huwelijk

De wereld van het 13-jarige meisje Palin stortte in toen haar ouders haar dwongen om in het huwelijk te treden om de lasten van de familie te verlichten. Tot het moment dat haar ouders haar wilden uithuwelijken ging Palin altijd met veel plezier naar school en was één van de beste leerlingen van haar klas. Palin besloot om over het huwelijk te praten met haar oudere vrienden. Een van hen was betrokken bij een bewustmakingscampagne over kindhuwelijken en kinderrechten die werd georganiseerd door de lokale partner van Terre des Hommes, Society for Help Entire Lower Rural People (HELP). De vriend adviseerde Palin om bij deze organisatie hulp te zoeken.

Voorkomen van het kindhuwelijk

Nadat de organisatie op de hoogte was gebracht van het huwelijk, kreeg Palin het advies om een klacht in te dienen bij de gemeente. De klachtbrief werd ondersteund en ondertekend door de vrienden van Palin. De gemeente greep onmiddelijk in. Ambtenaren van de gemeente bezochten de familie van Palin en konden het huwelijk voorkomen. HELP bezoekt de familie van Palin nu regelmatig en haar ouders hebben geleerd hoe zij met hulp van de overheid kunnen zorgen dat Palin haar schoolcarrière weer kan voortzetten.

Ik ben blij dat het huwelijk voorkomen kon worden. Nu kan ik mijn studie voortzetten. Ik wil dat andere meisjes ook opkomen voor hun rechten, net als ik

Palin (13) uit India

 

Meisjes mondiger maken

Een kind uithuwelijken schendt de rechten van kinderen. Kindbruiden worden vaak op te jonge leeftijd zwanger en krijgen in India niet de zorg en hulp die zij nodig hebben. Terre des Hommes steunt lokale organisaties in India die kindbruiden helpen met als doel meisjes, hun ouders en de gemeenschappen bewust te maken van de negatieve gevolgen van kindhuwelijken. We streven er ook naar om meisjes mondiger te maken en in staat te stellen om voor hun rechten op te komen. Palin was moedig en mondig genoeg om de plannen voor haar huwelijk te bespreken met haar vrienden en om hulp te vragen. Zij kreeg hulp en begeleiding, zodat het huwelijk kon worden voorkomen. Er zijn veel meer meisjes zoals Palin die hulp nodig hebben. Helpt u mee kinderuitbuiting te stoppen?

Lees meer over de aanpak van kindhuwelijken >>

Share this: