Tima (17 jaar) moest op zijn elfde bij zijn bejaarde opa gaan wonen nadat zijn ouders bij een ongeluk waren omgekomen. Ze woonden in het toeristische kustgebied van Pattaya in Thailand. Vanwege zijn leeftijd was Tima opa niet in staat om te werken en goed voor Tima te zorgen. Tima had geen andere keus dan te werken als bedelaar om eten te kopen voor hem en zijn grootvader. Een situatie waarin Tima extreem kwetsbaar was voor uitbuiting.  

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

Kennismaken met een Amerikaan

In juli 2015 werd Tima seksueel misbruikt door een Amerikaan die Thailand regelmatig bezocht om kinderen te misbruiken. De man werkte als leraar Engels tijdens zijn verblijf in Thailand. Hij kwam in contact met kinderen via een ‘kindermakelaar’ in Pattaya. Tima was erg kwetsbaar en totaal niet beducht op volwassenen met kwade bedoelingen. De makelaar had Tima met geld overgehaald om met de Amerikaan kennis te maken.

Arrestatie

In 2016 kwam een medewerker van het ATTC (Anti-Trafficking and Child Abuse Center) dat wordt geleid door FACE (partner van Terre des Hommes in Thailand), in contact met Tima toen hij in Pattaya aan het bedelen was.

Een ‘kindermakelaar’ haalde Tima over om met een Amerikaan kennis te laten maken

Ze ontdekten dat Tima was misbruikt. Tima werkte nauw samen met het ATTC dat contact opnam met de Thaise politie om een onderzoek in te stellen en bewijsmateriaal te verzamelen tegen de misbruiker. Met steun van de Amerikaanse politie kon de Amerikaan in Oklahoma worden gearresteerd.

Ontzettend veel moed

Sinds die tijd wordt Tima opgevangen en begeleid door het ATTC. Hij is aangemeld voor niet-formeel onderwijs, waar hij onder meer met succes leerde lezen en schrijven. Om de dader te kunnen veroordelen verzamelde Tima al zijn moed om in Thailand een getuigenverklaring af te leggen die gebruikt kan worden in de zaak tegen de Amerikaan voor een Amerikaanse rechtbank. Een hele moedige daad van Tima om het recht te laten zegevieren voor hem en de andere slachtoffers en de controle over zijn leven terug te krijgen.

Nu de rest nog

Kinderen die slachtoffer zijn van uitbuiting, hebben bescherming en hulp nodig. Samen met partnerorganisaties en onze donateurs zorgen wij voor opvang, zorg en scholing. Tima kreeg hulp en de dader kon gearresteerd worden. Nu de rest nog. Helpt u mee?

Share this:

Related stories