Assistant Controller

TdH Nederland (gevestigd in Den Haag) is op zoek naar een Assistent Controller (32-36 uur).

Terre des Hommes

Terre des Hommes Nederland heeft als doel kinderuitbuiting te voorkomen, kinderen uit uitbuitingssituaties te verwijderen en ervoor te zorgen dat deze kinderen hun ontwikkeling in een veilige omgeving kunnen voortzetten. Terre des Hommes Nederland richt zich op seksuele uitbuiting van kinderen, de ergste vormen van kinderarbeid, kinderhandel en migratie, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en op bescherming van kinderen in humanitaire crises. Voor elk van deze vormen van kinderuitbuiting ontwikkelt en implementeert Terre des Hommes Nederland projecten en programma's via lokale partners, voornamelijk in Azië en Afrika.

De financiële administratie wordt in Den Haag gevoerd door een klein team dat momenteel een professionaliseringsslag maakt. Binnen dit team ontstaat een vacature voor een Assistent Controller (m/v) , die mede verantwoordelijk is voor de (consolidatie van) verschillende entiteiten binnen de TdH groep.

Doel van de functie

Samen met je collega’s voer je de financiële administratie (inclusief de sub administraties). Deze subadministraties betreffen het hoofdkantoor, de landenkantoren en de 45 kringloopwinkels. Daarbij zorg je voor de juiste, tijdige en volledige verwerking van de mutaties in de administraties, je voert interne controlemaatregelen uit op de verwerking van de gegevens en ziet toe op de adequate toepassing van de accountingprincipes (RJ640/ 650) van Terre des Hommes. De financiële administratie vormt de basis voor het samenstellen van de (management) rapportages, die voor interne en externe doeleinden worden opgesteld. Je rapporteert aan de Controller.

Kerntaken:

Geeft onder leiding van de Controller mede uitvoering aan de planning & control cyclus van “TdH NL Groep” (hoofdkantoor, landenkantoren en 45 kringloopwinkels). Dit omvat:

 • Samenstellen en beheren van de financial reporting & accounting manuals, inclusief het signaleren van eventuele knelpunten in de werkprocessen, het doen van voorstellen tot verbetering.
 • Je voert (inhoudelijk) toezicht uit op de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de administratie op het hoofdkantoor. Hierbij stuur je de financiële administratie aan.
 • Mede samenstellen van financiële rapportages (budget, realisatie, forecasts) voor de TdH NL groep, inclusief uitvoeren consolidatieproces.
 • Voor externe doeleinden samenstellen rapportages op basis van de rapportage wensen en eisen van de (externe) donoren.
 • Je voert (inhoudelijk) toezicht uit op de juistheid, tijdigheid en volledigheid van de administraties en -rapportages van de winkels en landenkantoren (deze worden gevoerd op locatie). Periodiek voer je audits uit op de winkels.
 • Werkt mee aan het samenstellen van de geconsolideerde en enkelvoudige statutaire jaarrekening samen van “TdH NL”.
   

Wat verwachten we van jou:

 • HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur studerend voor of afgeronde HBO studie in de richting bedrijfsadministratie en/of bedrijfseconomie, minimaal afgeronde MBA (moderne bedrijfsadministratie).
 • Ervaring met het voeren van financiële administraties en met het samenstellen van (geconsolideerde) financiële rapportages.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring. 
 • Affiniteit met het werkveld van Terre des Hommes.
 • De functie is ingeschaald in schaal D.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Voor vragen kun je contact opnemen met Suzanne Kievit (Controller) op telefoonnummer 06 - 30253847 of via s.kievit@tdh.nl. Je sollicitatiebrief en CV ontvangen we graag uiterlijk 12 november 2019 op vacature@tdh.nl

 

 

Share this: