Voor velen over de hele wereld zijn grote sportevenementen als de FIFA World Cup voetbal of de Olympische Spelen een groot feest. Verbindende belevenissen waar volwassenen en kinderen samen van genieten. Maar er kleeft ook een keerzijde aan de organisatie van deze 'mega'-sportevenementen. Voor de arme, lokale gemeenschappen en vooral voor hun kinderen. Terre des Hommes vraagt met de internationale publiekscampagne Children Win!, verander de spelregels van grote evenementen, aandacht voor de sociale gevolgen voor kinderen uit arme gemeenschappen.

De campagne heeft tot doel dat rechten van kinderen tijdens een massaal sportevenement gerespecteerd worden zodat ook de lokale kinderen kunnen profiteren van de voordelen van evenementen als deze. Alle partijen die een rol spelen bij de organisatie van zo'n sportevenement moeten preventieve maatregelen invoeren die kinderen de nodige bescherming bieden. Het thema kinderrechten dient een plaats te krijgen op de agenda van het bidding proces van de landen die in aanmerking willen komen voor een WK of de Olympische Spelen.

Teken de petitie!

Het Olympisch Handvest gaat over vrede, respect en waardigheid, maar in Rio wordt deze belofte niet waargemaakt. Kinderen betalen een hoge prijs voor dit 'sportfeest'. Roep de burgmeester van Rio de Janeiro en het Olympisch Comité om mensenrechten te respecteren. Teken de petitie en deel!

 

Door de ogen van kinderen

In een reeks korte films vertellen kinderen uit Zuid-Afrika en Brazilië vertellen over hun ervaringen met het wereldkampioenschap voetbal.

 

 

Share this: