Als klein meisje werd Ricazen door haar vader als seksslaaf verkocht. Een particuliere instelling redde haar. Zij kwam terecht in het opvangcentrum Tanglaw Buhay van King's Kids International (KKI). Ricazen is inmiddels uitgegroeid tot een leergierige scholier en blijkt een bijzonder talent voor wiskunde te hebben.   

Verhandeld en uitgebuit

De 13-jarige Ricazen is geboren in Zamboanga en is kind van gescheiden ouders. Al op heel jonge leeftijd kwam ze daardoor bij haar vader te wonen die verslaafd is aan alcohol, drugs en gokken. Hij dwong Ricazen al heel jong om hele dagen te werken op een parkeerplaats in het centrum van de stad waar ze toezicht moest houden op de geparkeerde auto’s. Ontevreden over het geld dat ze binnen bracht verkocht hij zijn dochter, samen met een inmiddels 10-jarig broertje, aan een oude man. Daar werd Ricazen meermaals seksueel misbruikt door de man waarna ze aan andere mannen werd doorverkocht. Ook werd ze gefilmd terwijl ze (vijf dagen lang!) door mannen werd verkracht. Een particuliere instelling kreeg lucht van de zaak. Zij zorgden ervoor dat Ricazen in het het opvangcentrum Tanglaw Buhay van KKI terecht kwam. Tegen haar vader werd aangifte gedaan.

Beschadigd vertrouwen 

Aanvankelijk had ze moeite om te aarden en vond het vooral moeilijk de andere meisjes in het opvangcentrum te leren vertrouwen. Dankzij goede begeleiding door het personeel in het centrum heeft ze geleerd om de dingen die ze tegenwoordig heeft te waarderen. Net als haar broertje, die in een ander opvangcentrum van KKI is ondergebracht, doet ze ook goed haar best op school. Ze is inmiddels een van de populairste kinderen van haar klas vanwege haar leergierigheid en verantwoordelijkheidsbesef. Ze is de op vijf na beste van haar klas en is onlangs zelfs tweede geworden bij een regionale wiskundewedstrijd in Zamboanga.

Share this: