Weeshuis van Nederlandse kindermisbruiker Hans V. gesloten

Het zogenaamde weeshuis dat de Nederlandse kindermisbruiker Hans V. in Kenia runde, is op last van de Keniaanse overheid gesloten. Een zogenaamd weeshuis, want geen van de acht op het moment van sluiting aanwezige kinderen bleek daadwerkelijk wees. Een deel van de kinderen is direct naar de ouders teruggebracht, de overigen kinderen worden tijdelijk opgenomen in een noodopvang van de overheid.

Seksueel misbruik

Hans V. werd op 1 november 2018 al  in Kenia gearresteerd, na diverse aangiften door minderjarigen van misbruik.  V. werd in 1995 in Nederland al eerder veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het misbruik van minderjarigen en emigreerde nadien naar Kenia waar hij voor het eerst een weeshuis opzette. Reeds in 2001 wordt hij door de Keniaanse politie gearresteerd op verdenking van kindermisbruik, maar werd na een mysterieuze rechtsgang vol bedreigingen tegen getuigen vrijgesproken.  

Confrontatie tijdens onderzoek

Terre des Hommes deed dit jaar onderzoek naar Hans V. Journalist John van den Heuvel en de Telegraaf reisden in april jl. naar Kenia en confronteerden Hans V. op straat met twee uit Nederland meegereisde vrouwen, door hem misbruikt toen zij nog kinderen waren. Ook bezochten zij het weeshuis van Hans V, dat door zijn vrouw Rachel wordt gerund. Daar troffen zij acht minderjarige meisjes aan.

Informatie gedeeld met Keniaanse overheid

De informatie van de journalisten is door het Terre des Hommes kantoor in Nairobi direct gedeeld met de Keniaanse autoriteiten en snel daarna zijn de kinderen uit het plattelandshuis van V. weggehaald.

De strafzaak tegen de kindermisbruiker verloopt intussen stroperig. Onze projectmedewerker in Kenia schrijft: ‘Het uitstel in de strafzaak bevreemd ons, omdat zaken die kinderen betreffen volgens de voorschriften van de Commissie voor Gerechtigheid voor Kinderen snel moeten worden afgehandeld.’

De Nederlander zou eigenlijk vorige maand al terechtstaan voor de feiten waarvan hij nu wordt verdacht. Maar de rechtszaak is uitgesteld tot augustus, omdat de advocaat van V. niet kwam opdagen tijdens een hoorzitting. Eerder was een andere advocaat van V. al neergeschoten, wat het proces vertraagde. Terre des Hommes heeft een jurist ingeschakeld die het verloop van het proces tegen V. in de gaten houdt.

Tot augustus is V. vrij op borgtocht. Hij heeft zijn paspoort moeten inleveren en mag Kenia niet verlaten. Terre des Hommes heeft een onderzoeksrapport over V. overgedragen aan een Nederlands politieteam dat onderzoek doet naar Nederlandse pedofielen in het buitenland.

Netwerken

Het is al langer bekend dat netwerken van Nederlandse en andere westerse pedofielen actief zijn in landen als Kenia. Ze doen zich voor als weldoeners, ondersteunen arme gezinnen en maken vervolgens seksueel misbruik van de kinderen. Het misbruik wordt vaak op foto en video vastgelegd en verspreid binnen de pedo-netwerken.

Bij Hans V. werden in het verleden talloze foto’s met kinderporno aangetroffen. Ook hield hij in speciale dagboeken bij of meisjes in zijn weeshuis nog maagd waren.

Minister Dekker (Justitie en Veiligheid) heeft aangekondigd met een plan te komen om Nederlandse pedofielen in het buitenland beter in de gaten te houden en ze desnoods internationaal te laten signaleren.

En dat is hard nodig, zo toont het verhaal van kindermisbruiker Hans V.

Share this:

Related news