Wilt u zich inzetten als vrijwilliger bij een professionele organisatie met een mooi en zinvol doel? Voor Terre des Hommes zijn vrijwilligers en hun dagelijkse inbreng onmisbaar. Ze leveren een grote bijdrage aan onze resultaten met hun energie, tijd, kwaliteit, kennis en inspiratie. U bent nuttig bezig, doet bijzondere ervaringen op en ontmoet gelijkgestemde, bevlogen mensen.

 

Wilt u vrijwilliger worden?

Meld u dan nu aan als vrijwilliger en steun ons werk of neem contact op met een van onze coördinatoren. Wij zorgen voor goede begeleiding, inspirerende bijeenkomsten en leuke klussen.

De meest gestelde vragen op een rij.

  • Werkt Terre des Hommes met vrijwilligers?

Terre des Hommes werkt in Nederland samen met ruim 2.000 fantastische vrijwilligers.

  • Wat voor werk doen deze vrijwilligers?

Onze Terre des Hommes-winkels worden volledig gerund door vrijwilligers. Dankzij hun tomeloze inzet is deze formule heel succesvol. De winkels zijn inmiddels een belangrijke bron van inkomsten voor onze organisatie.

In onze winkels verkopen wij tweedehands artikelen van goede kwaliteit. De opbrengsten gaan rechtstreeks naar onze wereldwijde projecten. Terre des Hommes heeft momenteel 46 winkels.

  • Wat voor soort werk kunt u uitvoeren voor de Terre Winkels?

Vrijwilligers voeren uiteenlopende werkzaamheden uit: van verkoopmedewerkers tot PR- en redactiemedewerkers. Ieder jaar weten regionale en lokale groepen enthousiaste vrijwilligers met ludieke en creatieve acties honderdduizenden euro's op te halen voor onze specifieke projecten.  

  • Hoeveel uren per week moet u beschikbaar zijn?

In overleg bepalen we welke vrijwilligersfunctie het beste past bij u past. Kunt u zich af en toe voor Terre des Hommes inzetten, of juist op regelmatige basis?  Sommige vrijwilligersfuncties vragen om een regelmatige betrokkenheid (fysieke hulp in onze Terre Winkels), terwijl andere zich prima lenen voor een ad hoc-inzet. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij een evenement of stukjes schrijven voor de lokale website.

  • Krijg ik begeleiding van Terre des Hommes?

Vrijwilligers bij Terre des Hommes krijgen volop ondersteuning. Zo heeft elke regio een eigen coördinator die uw ontwikkeling goed in de gaten houdt. We houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen en organiseren regelmatig bijeenkomsten waarop u kennis en ervaringen kunt delen.

  • Wilt u vragen stellen aan een ervaren vrijwilliger?

Dat kan! Wij brengen u graag in contact met een van onze mensen. Hij of zij kan dan al uw mogelijke vragen beantwoorden en zijn of haar ervaringen met u delen.

  • Kan ik ook vrijwilligerswerk of een stage verrichten bij projecten in het buitenland?

Terre des Hommes zendt geen personeel uit naar onze wereldwijde projecten. Met het oog op duurzaamheid en creëren van draagvlak worden bij voorkeur de vacatures vervuld door de lokale bevolking. Het zogenaamde grassroots-principe, waarbij de lokale mensen aan de basis zelf initiatieven nemen - in plaats van beleidsmakers of buitenstaanders - is hierbij leidend.

  • Ben ik verzekerd tijdens mijn werk voor Terre des Hommes?

Ja, u als geregistreerd vrijwilliger bent tijdens de uitvoering van het vrijwilligerswerk WA-verzekerd. Ook valt u onder onze collectieve ongevallenverzekering.

Share this: