Wurry Jallow (19) uit Gambia maakte twee jaar geleden de oversteek naar Europa en kreeg recent in Italië een studiebeurs van Terre des Hommes om tandartsassistent te worden.

 

Noodhulp / Vluchtelingen

‘Ik was intens gelukkig, toen ik hoorde dat ik de beurs zou krijgen! In februari ben ik begonnen, de cursus duurt een jaar. In die tijd moet ik ook de taaltoets halen voor de Italiaanse taal.

Een barre tocht over zee

Ik ben de oudste van elf kinderen en geboren in Gambia. Als mijn ouders aan het werk waren op de markt, paste ik op mijn broertjes en zusjes. Twee jaar geleden ben ik uit Gambia vertrokken, op zoek naar een betere toekomst. Na een barre tocht over zee ben ik in Sicilië opgevangen door Terre des Hommes. Ik heb mijn familie nu twee jaar niet gezien, maar ik spreek hen wel vaak via de telefoon of Skype.

Training tot tandartsassistent

Dankzij Terre des Hommes kon ik eerst een training volgen voor tandartsassistent. Mijn stagebegeleider zag al snel dat ik hier goed in ben en er talent voor heb. Zij heeft me voorgedragen voor de studiebeurs van Terre des Hommes, om me verder te specialiseren. Ze bood ook aan om me hierbij te blijven begeleiden. Ik heb grote plannen voor de toekomst; ik wil graag terugkeren naar mijn land en onze bevolking helpen, want in Gambia bestaat geen efficiënte gezondheidszorg."

Share this:

Related stories