Meer impact tegen kinderuitbuiting door samenwerking en kennisdeling

2015 stond in het teken van samenwerken en bouwen aan kennis en expertise om zo de strijd tegen kinderuitbuiting met nog meer impact aan te gaan. We hebben mede dankzij meer dan 70.000 trouwe donateurs 428.574 kinderen geholpen. Er zijn innovatieve spraakmakende campagnes geintroduceerd om aandacht te vragen voor diverse vormen van kinderuitbuiting. Helaas moesten we dit jaar vaker dan ooit in actie komen voor noodhulpprojecten voor o.a. vluchtkinderen in Libanon. Dankzij de Nationale Postcode Loterij konden wij Sweetie 2.0 opstarten en samen met collega NGO’s gaan wij internationaal de strijd aan tegen kinderprostitutie en bestrijding van geweld tegen meisjes en jonge vrouwen en het vergroten van hun economische participatie in ontwikkelingslanden.

Bekijk 2015 door de ogen van kinderen:

 

Lees het jaarverslag:

 

 

Onze aanpak

Het tegengaan van kinderuitbuiting voor Terre des Hommes betekent:

Door middel van onze duurzame geïntegreerde aanpak gebaseerd op armoedebestrijding, bescherming, rechtshulp, publieke en politieke lobby en partnerschap en participatie, pakken we het probleem bij de wortels aan.

Impact in 2015

Geholpen kinderen per thema: 

seksuele_uitbuiting.pngmisbruik.pngkinderhandel.pngkinderarbeid.pngnoodhulp.pngtotaal_aantal_kinderen_geholpen.png

Een aantal aansprekende voorbeelden

  • In Kasokoso (Oeganda) worden 373 kinderen uit erbarmelijke situaties gehaald die anders moeten werken in de steengroeven. Leraren zijn beter opgeleid en de schoolprestaties van de kinderen zijn aanzienlijk verbeterd.
  • In Surabaya (Indonesië) heeft de lokale overheid geld gealloceerd om verborgen kinderarbeid / kindslavernij aan te pakken.
  • In de Amhara regio (Ethiopië) zijn 657 kinderen gered uit onveilige situaties waarbij ze onderweg waren naar een nieuwe woonbestemming.De kinderen zijn opgevangen in tijdelijk onderkomens en geholpen met de basisbehoeften en rehabilitatie. Ze wonen nu weer bij hun ouders of verzorgers en velen gaan naar school.
  • In de Filippijnen heeft de Filippijnse mensenrechtencommissie een convenant ondertekent ter bescherming van kinderen online.
  • In Cochabamba (Bolivia) zijn schoolhoofden betrokken om voorlichting te geven over seksuele uitbuiting. Ook is er een vast juridisch stramien vastgesteld om seksueel geweld met kinderen aan te pakken en zijn er zes aanklagers aangesteld om zaken sneller af te handelen en voortgang te boeken
  • De impact van Sweetie gaat door. Daders zijn berecht, wetgeving op de Filippijnen is aangepast, de Nederlandse politie heeft meer bevoegdheden gekregen voor de aanpak van kinderporno. Ook verscheen n.a.v. Sweetie het Wetsvoorstel Computer Criminaliteit III waarbij het mogelijk is ‘lokpubers’ in te zetten om webcamseks met kinderen op te sporen

Inkomsten en uitgaven

inkomsten.png uitgaven.png