Teken de petitie

Ja, de Eerste Kamer moet het benaderen van online lokprofielen, met als doel seksuele uitbuiting of misbruik van kinderen, strafbaar maken.

 

Loverboys maken kinderlevens kapot

Deze petitie is gesloten.

Geweld en gedwongen tot seks. Loverboys maken kinderlevens kapot.

Om ronselende loverboys te ontdekken en hun handel stuk te maken (door klanten op te sporen en ontmoedigen) zal Terre des Hommes komend jaar gebruik maken van online lokprofielen en lokadvertenties. Ook ons virtuele Filipijnse meisje Sweetie, ingezet om online kindermisbruikers te ontmaskeren, was een lokprofiel.

Tot nu toe konden kindermisbruikers in Nederland niet strafrechtelijk worden vervolgd voor pogingen een lokprofiel van de politie of Terre des Hommes te verleiden. Daar lijkt nu verandering in te komen.

Dankzij intensieve lobby van Terre des Hommes is op 20 december 2016 een wetsvoorstel door de Tweede Kamer aangenomen, dat pogingen tot seksueel misbruik van zo'n lokprofiel wèl strafbaar maakt.

Als ook de Eerste Kamer instemt is dit wetsvoorstel een feit. Dan kan er een grote slag worden geslagen in de strijd tegen personen, die kinderen (commercieel) seksueel uitbuiten.

Teken de petitie en laat zo de Eerste Kamer weten dat ook u vindt dat kindermisbruikers, ronselende loverboys en hun klanten moeten worden gestraft, zodra zij proberen een online lokprofiel te verleiden. 

Teken nu de petitie!
 

 

Terre des Hommes legt uw gegevens vast conform de Wet bescherming persoonsgegevens. We kunnen deze gebruiken om u te informeren over onze activiteiten. Als u deze informatie niet wilt ontvangen kunt u dat aan ons laten weten via info@tdh.nl.