Geweld en gedwongen tot seks. Loverboys maken kinderlevens kapot. Via internet worden kwetsbare kinderen geronseld en gechanteerd. Deze slachtoffers worden via online prostitutienetwerken aangeboden aan klanten die zich onvindbaar wanen. Roep de Eerste Kamer op het benaderen van online lokprofielen, met als doel seksuele uitbuiting of misbruik van kinderen, strafbaar te maken.

TEKEN NU DE PETITIE! 

Meisjes als Esra en 'Kimberly'

Het zal je dochter maar zijn. Esra, net 16, raakt hopeloos verliefd op de 21-jarige Musa. Hij is haar held, haar alles. Zijn vrienden vindt ze wel een beetje eng. Maar Musa geeft haar de warmte en aandacht, die zij thuis zo mist. Als Musa haar vraagt om met andere mannen naar bed te gaan, omdat hij geld nodig heeft vindt ze dat best raar. Maar ze vertrouwt hen, wil hem helpen. Zo begint het. En de kwetsbare puber 'Kimberly' (16) is zo verliefd op haar vriend Armin (21) dat ze zelf honderd euro per keer betaalt om hem maar te kunnen ontmoeten. Het duurt niet lang voordat Armin met een idee komt. Hij wijst het meisje op sekssites. Daar biedt ze zich onder de valse naam Kimberly met tekst en foto's aan. Esra en Kimberly vielen in handen van een loverboy. 

WATCH Nederland

Terre des Hommes strijdt wereldwijd tegen uitbuiting van kinderen. Deze expertise zetten we nu ook in Nederland in, want seksuele uitbuiting van minderjarigen is een sterk groeiend probleem in ons land. De politie heeft niet de capaciteit om alle zaken te onderzoeken. Loverboys maken steeds meer kinderlevens kapot. Deze bikkelharde mensenhandelaren maken met hun smartphones seksueel getinte foto’s of filmpjes van kwetsbare jongeren, die ze vervolgens dreigen te delen met de buitenwereld. Tenzij hun slachtoffers doen wat zij willen. Zo worden kinderen tot prostitutie gedwongen, terwijl loverboys en hun klanten er mee weg komen. Daarom start Terre des Hommes samen met het Centrum Kinderhandel Mensenhandel (CKM) 'WATCH Nederland' om loverboys en hun klanten op te sporen en slachtoffers op te vangen. 

Lees meer over onze aanpak van loverboys in Nederland >>

Bent u slachtoffer of getuige van loverboypraktijken, ga naar het landelijk meldpunt WATCH Nederland >>

loverboys_kom_in_actie.png

Foto: Dirk W. de Jong