Terre des Hommes Nederland wil kinderuitbuiting voorkomen, kinderen uit uitbuitingssituaties halen en ervoor zorgen dat deze kinderen hun ontwikkeling in een veilige omgeving kunnen voortzetten. Terre des Hommes Nederland richt zich op het stoppen van seksuele uitbuiting van kinderen, de ergste vormen van kinderarbeid, kinderhandel en migratie, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten en kinderbescherming in humanitaire crisissen. Voor elk van deze vormen van kinderexploitatie ontwikkelt en implementeert Terre des Hommes projecten en programma's via lokale partners, voornamelijk in Azië en Afrika.

Wij streven naar groei om met onze organisatie op duurzame wijze de strijd tegen kinderuitbuiting te kunnen blijven voeren. Terre des Hommes Nederland is trots op en dankbaar voor de steun van meer dan 1.850 vrijwilligers, die samen onze 45 winkels met tweedehands artikelen runnen. Via deze winkels wordt een aanzienlijke financiële bijdrage aan de programma's gegenereerd. Daarnaast wordt het merk en het werk van Terre des Hommes via de winkels aan het grote publiek gecommuniceerd. De winkels zijn een zeer belangrijk en zeer gewaardeerd integraal onderdeel van de organisatie Terre des Hommes. De winkels opereren zelfstandig maar hebben een overeenkomst met Terre des Hommes NL en worden door het winkelteam vanuit Den Haag ondersteund. Tevens houdt het winkelteam zich bezig met toekomst en ontwikkeling van de winkels.

Wij zoeken voor ons winkelteam een nieuwe collega voor de functie van:

Medewerker winkelteam Terre des Hommes Communicatie / Evenementenorganisatie
28-32 uur per week

Wil je werken bij een gerenommeerde internationaal opererende NGO die alles in het werk stelt om uitbuiting van kinderen tegen te gaan? Wil je aan de slag bij een dynamische omgeving en steek je graag de handen uit de mouwen? Dan is dit dé baan voor jou. Je werkt mee aan het voorkomen van kinderuitbuiting!

Functieomschrijving

Je gaat ons winkelteam ondersteunen bij hun werkzaamheden, onder andere met:

 • Service en support van de 45 winkels. Beheer van de winkel support email inbox. Beantwoorden van vragen en opvolgen van acties die daaruit voortkomen. Aanspreekpunt voor de winkel vrijwilligers;
 • Het helpen organiseren van lokale en landelijke events;
 • Het helpen organiseren en ondersteunen van een aantal jaarlijkse trainingen, zoals salestrainingen, social media training;
 • Ondersteunen bij het uitrollen van een online communicatieplatform;
 • Content plaatsen op social media m.b.t. de winkels; 
 • Verzorgen en vormgeven van digitale content;
 • Up-to-date houden van informatie voor de winkels;
 • Ondersteunen van de verspreiding van projectinformatie en promomateriaal/presentaties;
 • Overige ondersteunende werkzaamheden.

Profiel

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Je hart dat gaat sneller kloppen voor de missie van Terre des Hommes;
 • Je vindt het leuk om met vrijwilligers te werken;
 • Je hebt een zelfstandige werkhouding maar kan ook ondersteuning bieden waar nodig;
 • Je hebt oog voor detail, neemt verantwoordelijkheid en bent betrouwbaar;
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling;
 • Kennis van social media en online communicatie.

Er is veel ruimte voor eigen ontwikkeling en het werken aan competenties bij Terre des Hommes. Je wordt begeleid door de coördinator vrijwilligers en winkels en opereert binnen het winkelteam. Je werkt ook samen met andere medewerkers van TdH-NL, die ondersteunen op het gebied van marketing, communicatie, organisatie en die een groot (internationaal) netwerk hebben. Je gaat regelmatig mee op locatiebezoek en naar events, waardoor de baan erg afwisselend is.

Wij zoeken

Een enthousiaste en gemotiveerde HBO-er met een communicatie, marketing en/of evenementenorganisatie achtergrond, die zelfstandig kan werken, proactief, flexibel en creatief is, een vlotte pen heeft en een goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschift. Affiniteit met de missie van Terre des Hommes en werken met vrijwilligers is noodzakelijk.

Meer informatie: Tineke Knoester, coördinator vrijwilligers en winkels, 06-30600404 of t.knoester@tdh.nl

Geïnteresseerd?

Mail je motivatie en CV voor 20 juli 2019 naar Tineke Knoester (t.knoester@tdh.nl). De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 22 t/m 26 juli 2019.

 

Share this: