Dag in en dag uit voerden de zusjes Mercy  (11) en Mary (8) uit Kenia levensgevaarlijk werk uit. Mercy en Mary verkochten elke dag met hun moeder pinda’s bij het viaduct langs Mombasa Road. 

Terre des Hommes strijdt tegen kinderarbeid

Het was (levens) gevaarlijk werk, aangezien de auto’s hier bijzonder hard rijden: bijna dagelijks worden voetgangers geschept.‘s Avonds is het er allesbehalve veilig aangezien gewapende overvallers, verkrachters en jeugdbendes zich onder het viaduct bevinden. "We verdienden 1 euro voor een hele dag werken". 

Lees of bekijk hun verhaal …

 

 

 

Terre des Hommes bood de kinderen en hun moeder hulp.

Hun moeder leerde bij de partner van Terre des Hommes, het Ruben Centrum, om kralenwerken te maken en te verkopen aan opdrachtgevers; de pindaverkoop was niet meer nodig. Terre des Hommes steunde de meisjes door een deel van het schoolgeld en hun schooluniform te betalen, en overdag hun eten en drinken. Vanaf dat moment konden de meisjes zich volledig concentreren op school. En dat werpt zijn vruchten af. Mary en Mercy behoren nu tot de besten in hun klas. Hun moeder verdient voldoende voor drie maaltijden per dag voor het hele gezin en ook hebben ze nu thuis elektriciteit. Mercy vertelt enthousiast: “Ik wil graag journaliste worden en mijn zusje dokter!” Van zo’n toekomst hadden ze drie jaar geleden nooit durven dromen!

 

Share this:

Related stories