Gladness uit Tanzania was pas dertien toen zij haar ouders verloor. Ze moest stoppen met school en belandde in de straatprostitutie. Maar toen hoorde zij van een programma dat meisjes zoals haar kon helpen.

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

"MIjn moeder overleed aan kanker toen ik dertien was en een jaar later kwam mijn vader bij een ongeluk om het leven. Ik moest van school af en ging bij mijn zus in Musoma wonen. Mijn zus was een straatverkoper en we konden nauwelijks rondkomen. Soms hadden we helemaal geen geld en niks te eten. Daarom ging ik als huishoudelijk werker bij familie in Mwanza werken. De vader van de familie begon mij te verleiden. Ik ging er in eerste instantie niet op in, maar toen hij mij extra geld beloofde gaf ik toe. Toen zijn vrouw erachter kwam probeerde zij mij te vergiftigen. Ik vluchtte terug naar Musoma zonder uitbetaald te krijgen, terwijl ik nog een heel jaarsalaris van ze moest krijgen. Dat was het moment dat ik mijn lichaam moest gaan verkopen om te overleven. Ik was zestien."

Dat was het moment dat ik mijn lichaam moest gaan verkopen om te kunnen overleven. Ik was pas zestien.

Gladness uit Tanzania, 17 jaar

"Ik verdiende tussen de €0,80 en €4,00, maar het gebeurde heel vaak dat klanten weigerde te betalen en mij bedreigden met een mes. Na acht maanden op straat werken hoorde ik van een programma dat was bedoeld om meisjes zoals ik te helpen. Ik ging er samen met mijn zus heen en mocht meedoen. Nu studeer ik hotel management en krijg ik kookles bij een centrum voor beroepsopleidingen. Iedere zaterdag krijgen we therapie en training in sociale vaardigheden. Mijn droom: na mijn eindexamen vind ik een baan in een hotel. Met het geld dat ik daar verdien ga ik andere kinderen helpen, zodat zij ook hun school kunnen afmaken." Wilt u ook meisje zoals Gladness helpen?

Lees meer over ons werk in Tanzanië >>

Share this: