43.000 Rohingya vluchtelingen geholpen

Terre des Hommes heeft met humanitaire hulp 43.000 Rohingya vluchtelingen bereikt in vluchtelingenkampen in Bangladesh.  

 

Noodhulp

In het het vluchtelingenkamp Burmapara heeft Terre des Hommes een medische kliniek en een kindvriendelijke ruimte opgezet. In het mega-kamp Kutapalong zijn ongeveer 100 toiletten gebouwd. Ook zijn in beide vluchtelingenkampen voedselprogramma’s opgezet en waterzuiveringstabletten en hygiëne kits uitgedeeld. Daarnaast bieden we kwetsbare kinderen en kinderen zonder begeleiding psychosociale hulp en zorgen we ervoor dat kinderen en hun verzorgers goed worden geïnformeerd over alle hulp en diensten die beschikbaar zijn voor kinderen in de vluchtelingenkampen.

Meer dan 360.000 vluchtkinderen

Sinds 25 augustus zijn volgens de VN meer dan 630.000 Rohingya het geweld in Myanmar ontvlucht. Zij leven onder mensonterende omstandigheden in geïmproviseerde noodkampen waar hongersnood dreigt. Onder de vluchtelingen zijn meer dan 360.000 kinderen.

Kinderen op zichzelf aangewezen

Duizenden kinderen zijn alleen in het kamp. Hun ouders zijn vermoord in Myanmar, of zij zijn in de paniek van de vlucht gescheiden van hun ouders. De kinderen lopen groot gevaar. In de overvolle, chaotische kampen liggen niet alleen honger en ziekte, maar ook seksueel misbruik en kinderhandel op de loer.

Noodhulp en bescherming tegen kinderuitbuiting

Terre des Hommes komt in actie om families te voorzien van schoon drinkwater en voedsel en kinderen te beschermen tegen uitbuiting. We beschermen ze tegen misbruik en mensenhandelaren door het geven van voorlichting en het opzetten van veilige, kindvriendelijke ruimtes.

Nu de rest nog…

Om Rohingya families en hun kinderen te helpen is veel geld nodig. Al 43.000 kinderen en hun families konden we helpen. Nu de rest nog. Mogen we daarom vandaag nog op uw steun rekenen?

Lees meer over ons noodhulp programma voor kinderen >>

Share this:

Gerelateerd nieuws