6 manieren waarop Terre des Hommes strijdt tegen gedwongen kinderprostitutie

Wist je dat kinderen van twaalf al voor een paar euro meegaan met volwassen mannen? Terre des Hommes vindt dat onaanvaardbaar! Kinderen in Kenia moeten veilig opgroeien en gewoon naar school kunnen. Door samen te werken met lokale partners pakken wij gedwongen kinderprostitutie op 6 manieren aan:

 • 1. We halen kinderen uit uitbuitingssituaties en vangen ze op met lokale hulpverleners. Hier krijgen kinderen medische-  en psychosociale zorg. Ook kunnen ze hier naar school.
   
 • 2. Gemeenschappen worden voorgelicht over commerciële seksuele uitbuiting van kinderen, als maatschappelijk probleem. Iedereen in de hele gemeenschap moet zijn steentje bijdragen als we willen dat het ophoudt. We brengen mensen ervan op de hoogte dat je als dader strafbaar bent en hoe je als getuige of slachtoffer aangifte kunt doen bij de politie. Behalve praktische inzichten benadrukken we ook alle risico’s en trauma’s die kindslachtoffers doormaken.
   
 • 3.  We gaan in gesprek met de (groot)ouders en betrekken ze zoveel mogelijk bij de opvang en therapie van hun kind. Om armoede tegen te gaan helpen we ze ook met het opzetten van een alternatief inkomen. Zodat hun kind niet meer hoeft te werken en gewoon naar school kan gaan.
   
 • 4. Terre des Hommes werkt samen met landelijke en lokale politie eenheden en de rechterlijke macht. Samen kijken we naar de kennis en middelen die beschikbaar zijn en ondersteunen we agenten en rechters door middel van training.
   
 • 5.  Vaak ontmoeten misbruikers hun kindslachtoffers in bars of hotels. Daarom maken we managers en medewerkers bewust van dat er misbruik plaatsvindt in hun ondernemingen. Ook leggen we uit hoe ze misbruikers kunnen weren en waar ze terechtkunnen om een melding te maken. Kinderen worden regelmatig vervoerd door brommer-taxi chauffeurs (boda boda). Met hen gaan we in gesprek over de faciliterende rol die ze spelen in sekuele uitbuiting van kinderen en hoe ze zich hiertegen kunnen verzetten.
   
 • 6. We lobby- en in de politiek om een sterker beleid en duidelijke maatregelen op te stellen om commerciële seksuele uitbuiting (prostitutie) van kinderen voorgoed te stoppen.
   

Help mee kinderprostitutie te stoppen!

Share this:

Gerelateerd nieuws