800 slachtoffers van seksuele uitbuiting krijgen psychosociale hulp

In Azië hebben in het afgelopen jaar 800 kinderen die slachtoffer werden van seksuele uitbuiting hulp gekregen bij het verwerken van hun traumatische ervaringen. De kinderen werden misbruikt door kindersekstoeristen, gedwongen tot webcamseks of op andere manieren seksueel uitgebuit.   

Seksuele uitbuiting

Commerciële seksuele uitbuiting van kinderen, ondermeer via internet, is een omvangrijk probleem in Azië. Duizenden kinderen zijn het slachtoffer van deze vorm van uitbuiting. Het zet hun jonge levens totaal op zijn kop en veroorzaken ernstige lichamelijke en psychische gezondheidsklachten.

Armoede en gebrek aan handhaving

Doordat talloze kinderen in Azië erg arm zijn en vaak niet naar school gaan, zijn ze kwetsbaar voor misbruik en uitbuiting. Bovendien is door goedkopere vluchten naar Azië en betere toegang tot internet kindersekstoerisme en online kindermisbruik van kinderen in deze regio toegenomen. Door een gebrek aan coördinatie en uitwisseling van informatie tussen autoriteiten komt er van handhaving en vervolging in de praktijk vaak weinig terecht. De realiteit is dat weinig daders worden vervolgd voor hun misdaad en een meerderheid aan zijn straf ontkomt.

Aanpak van seksuele uitbuiting in Azië

Samen met lokale partnerorganisaties pakt Terre des Hommes kindersekstoerisme en online kindermisbruik in Azië aan. We vangen niet alleen slachtoffers op, maar geven ook voorlichting, bieden rechtsbijstand en werken samen met politie en justitie om daders op te pakken.

Nu de rest nog...

In het afgelopen jaar hielpen we 644 kinderen die slachtoffer werden van seksuele uitbuiting om de daders aan te pakken. We ondersteunden kinderen bij hun aangifte, begeleidden hen bij de rechtzaak of hielpen de politie bij het verzamelen van bewijs tegen daders. We trainden 2,797 medewerkers van politie en justitie in het opsporen kindermisbruikers en het omgaan met jonge slachtoffers. Door speurwerk van Terre des Hommes zijn in de afgelopen drie jaar 78 verdachten van kindersekstoerisme in Azië gearresteerd en 25 daders veroordeeld. Nu de rest nog...

Lees meer over de aanpak van seksuele uitbuiting van kinderen in Azië >> 

Share this:

Gerelateerd nieuws

Reactie toevoegen