Arrestatie Saoedische kindersekstoerist in Nepal

Het werk van het Project Watch team in Nepal heeft wederom tot een arrestatie geleid. Dit keer betrof het een 63-jarige man uit Saoedi-Arabië. Hij wordt verdacht van het seksueel misbruiken van zeker vier minderjarige jongens.

Straatkinderen

De man kwam geregeld voor korte tijd naar Nepal. Het Watch team begreep begin deze maand van straatkinderen dat de man weer in Nepal was. Een onderzoeker van het Watch team kwam in contact met een straatjongen die misbruikt was door de Arabier. Na enig speurwerk vond het team het hotel waar de man verbleef. De receptioniste werkte mee en de onderzoeker kreeg een kopie van het paspoort. Het team informeerde de politie en die lichtte de man uiteindelijk van zijn bed. Twee andere slachtoffers hebben zich gemeld bij de politie en hebben verklaringen afgelegd. Naar de twee andere slachtoffers is het Watch team nog op zoek.

Vertrouwen winnen

Hans Guyt, projectleider Project Watch: “Straatkinderen zijn een eenvoudig doelwit van pedoseksuelen. Gelukkig heeft het WATCH team het vertrouwen gewonnen van deze groep kwetsbare kinderen en dankzij hun informatie is opnieuw een verdachte van seksueel misbruik gearresteerd.”

Niet alleen Westerlingen

Onterecht wordt vaak gedacht dat kindersekstoeristen vooral Westerlingen zijn. Kindersekstoeristen komen uit alle delen van de wereld. Ook mannen uit de regio maken zich schuldig aan kindersekstoerisme. Guyt: “Uit deze zaak blijkt maar weer dat kindersekstoerisme een wereldwijd fenomeen betreft.”

Project WATCH

Op basis van informatie van het Project Watch team in Nepal werd in maart een Duitser gearresteerd. In 2015 werden twee Franse kindersekstoeristen opgepakt. Project Watch is niet alleen actief in Nepal. Met hulp van Cambodjaanse projectpartner APLE leidt Terre des Hommes in Indonesië, de Filippijnen en India lokale detectives op die kindersekstoeristen schaduwen, bewijslast verzamelen en dit overdragen aan de politie. De WATCH teams bestaan uit detectives, advocaten en maatschappelijk werkers. Zij bouwen bewijslast op tegen verdachten van kindermisbruik, helpen slachtoffers bij aangifte en bieden rechtsbijstand, bescherming en ondersteuning. Project WATCH wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.  

Gerelateerd nieuws:

 

Share this:

Gerelateerd nieuws