Deelnemers Angkor Wat Bike4Kids race fietsen meer dan €30.000 bij elkaar

Ze stonden zaterdag 6 december voor dag en dauw op, de meer dan 800 deelnemers van de Angkor Wat Bike4Kids Race in Siem Reap, Cambodja. En mét resultaat: ze fietsten bijna $40.000 (meer dan €32.000) bij elkaar voor onder andere projecten van Terre des Hommes. 

Rondom het indrukwekkende tempelcomplex werden vele kilometers gemaakt; deelnemers konden kiezen uit een tocht van 17, 30 of 100 kilometer. Ook Terre des Hommes-medewerkers Albert Jaap van Santbrink en Menno Gibson reden enthousiast mee en namen elk 100 kilometer voor hun rekening.

Deelnemers wierven vaak zelf ook fondsen via onder meer online fondsenwervingplatform JustGiving. De topper onder de fondsenwervers was het trio ‘Corbino’, bestaande uit fotografen Maarten Corbijn en Alex Koeleman en video professional Georgios Rietveld. Zij waren in de regio voor een foto-opdracht van Terre des Hommes en besloten mee te doen met de Angkor Wat Bike4Kids Race om zo geld op te halen voor projecten tegen kinderuitbuiting. Dit leverde maar liefst €5000.- op.

Over de Race

Het bedrag dat dit jaar bij elkaar wordt gereden, is deels bestemd voor projecten van Terre des Hommes tegen kinderuitbuiting in Cambodja. Het andere deel is bestemd voor onze lokale partnerorganisatie Village Focus International die slachtoffers van mensenhandel opvang biedt en vaktrainingen verzorgt. VFI is ook de initiatiefnemer van de fietstocht die dit jaar voor de 9e keer werd gehouden.

 

Share this:

Gerelateerd nieuws