Deelnemers Vriendenloterij geven 53.405 euro aan Terre des Hommes

De Vriendenloterij overhandigde Terre des Hommes gisteravond een cheque van 53.405 euro. De uitreiking vond plaatst tijdens het Goed Geld Gala in het Tropenmuseum in Amsterdam. 

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

Terre des Hommes ontving het bedrag dankzij de deelnemers van de Vriendenloterij. Zij kunnen bij een deel van de loten kiezen naar welk goed doel de opbrengst gaat. Eén van deze doelen was het project Sweetie 2.0: webcamseks met kinderen de wereld uit van Terre des Hommes.

Webcamseks met kinderen de wereld uit

Met dit project wil Terre des Hommes voor eens en altijd af rekenen met webcamseks met kinderen. Samen met nationale en internationale specialisten ontwikkelt Terre des Hommes een wereldwijd toepasbaar softwaresysteem ter bestrijding van webcamseks met kinderen. Hiermee worden miljoenen potentiele daders herkend en afgeschrikt. Het systeem wordt afgestemd op nationale en internationale kaders voor opsporing en vervolging. Ook wordt er uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de impact van deze preventieve aanpak.

Recordbedrag voor gezondheid en welzijn

Tijdens het Goed Geld Gala werd onthuld dat er in 2016 een recordbedrag van ruim 52,9 miljoen euro gaat naar maatschappelijke initiatieven (goede doelen, (sport)clubs en verenigingen) die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven. En dat allemaal dankzij de VriendenLoterij-deelnemers van wie iedere maand de helft van de inleg naar goede doelen gaat.

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij mensen in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Deelnemers van de loterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels speelt bijna een half miljoen Nederlanders mee voor 49 goede doelen en ruim 3.200 clubs en verenigingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 730 miljoen euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Alzheimer Nederland en Jantje Beton ontvangen jaarlijks een bijdrage.

Lees meer over 'Sweetie 2.0: Webcamseks met kinderen de wereld uit' >>

Share this:

Gerelateerd nieuws