Digitaal forensisch lab officiëel open

Het digitaal forensisch lab op The Hague Security Delta (HSD) is officiëel geopend. Terre des Hommes was er al actief met de actie- en observatie unit van Watch Nederland. Daar ontwikkelt Terre des Hommes, samen met de de HSD Campus en studenten Forensische ICT van de Hogeschool Leiden, digitale tools om in Nederland loverboys en hun klanten op te sporen en af te schrikken.

Seksuele uitbuiting

Meldingen opvolgen

De observatie- en actie-unit volgt meldingen en hulpvragen op die binnen zijn gekomen bij het Meldpunt Watch Nederland (operationeel vanaf 2 januari 2017). Daarnaast monitort de observatie en actie-unit websites, die als platform dienen voor het ronselen en verkopen van kinderen door loverboys en prostitutienetwerken.

Waarschuwen

Op zulke websites plaatst Terre des Hommes lokprofielen om loverboys te ontmaskeren en ‘shoppende ’ klanten te onderscheppen. Zij krijgen een persoonlijke waarschuwing. Dit heeft een afschrikkende werking. Doel is klanten van loverboys zodanig te ontmoedigen dat de online handel van de loverboys wordt kapot gemaakt.  

Petitie

Deze weken voert Terre des Hommes campagne om aandacht en steun te vragen voor de strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen in Nederland. De campagne bestaat onder andere uit een petitie om de Tweede Kamer te vragen haast te maken met de behandeling van nieuwe wetgeving die het mogelijk maakt om online nepprofielen in te zetten bij het opsporen en afschrikken van loverboys en hun klanten.

 

Share this:

Gerelateerd nieuws

Reactie toevoegen