Duitse kindersekstoerist gearresteerd in Nepal dankzij speurwerk TDH partner

De Nepalese politie heeft vorige week een Duitser gearresteerd voor het misbruiken van een kind in Nepal. Het gaat om de 63 jarige Albert K. die mede door lang en grondig onderzoek van de lokale partner van Terre des Hommes is opgespoord.

Seksuele uitbuiting

Undercover

Terre des Hommes werkt nauw samen met de Central Investigation Bureau (CIB) van de Nepalese politie en hielp onder andere met undercover werk om een dossier op te bouwen. “We houden al lange tijd een groep buitenlanders in de gaten die zich schuldig zouden maken aan het misbruiken van kinderen. De arrestatie van de Duitser is onderdeel van de operatie,” legt supervisor bij de Nepalese politie, Meera Chaudhary, uit.

Inval in hotelkamer

De Duitse man bezocht Nepal regelmatig. Hij lokte kinderen met geld en snoep en nam ze mee naar zijn hotelkamer, waar hij de kinderen misbruikte. Vorige week vielen agenten zijn hotelkamer in Kathmandu binnen waar Albert K. zich vergreep aan een minderjarige. De CIB arresteerde de kindermisbruiker en bracht het kind in veiligheid. K. kan veroordeeld worden tot een celstraf van negen tot dertien jaar. Het hof zal daarnaast eisen dat de Duitser smartengeld betaalt aan het misbruikte kind.

Kindersekstoerisme in Azië

Elk jaar reizen vele toeristen vanuit de hele wereld naar Azië om seks te hebben met kinderen. Vanwege de armoede en uit wanhoop laten ouders hun kinderen geld verdienen in ruil voor seks. Sommige kinderen verkopen zelf hun lichaam, anderen worden misbruikt door buitenlanders die zich voordoen als weldoeners. Zij zorgen dat ze bevriend raken met de ouders van kinderen en steunen de families.Daardoor ontstaat er geen argwaan  als ze een keer het kind geld, snoep of cadeaus geven.

Kleine pakkans

Voor kindermisbruikers is de kans om veroordeeld te worden klein. Kinderen zijn te getraumatiseerd om aangifte te doen of te getuigen, de familie is afhankelijk van het geld dat via het kind  wordt verdiend en het rechtssysteem is zwak. Terre des Hommes spoort kindersekstoeristen op, redt kinderen, staat hen juridisch bij, zorgt dat zij kunnen herstellen van hun trauma en dat ze naar school kunnen en dat hun familie op een andere manier geld kan verdienen.

Nu de rest nog

Kinderen die slachtoffer zijn van uitbuiting hebben bescherming en hulp nodig. Samen met partnerorganisaties en onze donateurs zorgen wij voor opvang, zorg en scholing en pakken we daders aan. Deze dader kon worden gearresteerd. Nu de rest nog. Helpt u mee?

Lees meer over de strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen in Azië >>

Share this:

Gerelateerd nieuws