Duizend kinderen in Bangladesh uit de prostitutie

In Bangladesh is begin dit jaar een groot project gestart tegen seksuele uitbuiting van kinderen. Het doel is om de komende drie en een half jaar ruim duizend kinderen uit de prostitutie te halen of te voorkomen dat zij daar in terechtkomen.

 

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan / Kinderprostitutie

Steun van de EU

Op 1 januari startte het project Combating Commercial Sexual Exploitation. Het project wordt betaald door de Europese Commissie en loopt in de steden Dhaka en Tangail.

Opgroeien in een bordeel

Veel kinderen van prostituees groeien op in bordelen en komen zo vaak geleidelijk in de prostitutie terecht. In Tangail helpen sociaal werkers hen en hun moeders om een andere, betere toekomst te creëren, door onderwijs en door het vinden van andere inkomstenbronnen.

Onderwijs, vakopleidingen en lobbywerk  

In Dhaka richt het project zich op straatkinderen, die vaak in de prostitutie terechtkomen om te overleven. Onderwijs, vakopleidingen, stageplaatsen en leningen zijn mogelijkheden om andere inkomsten te verkrijgen. Het doel is om jongerengroepen op te zetten met deze kinderen, die zelf weer andere straatkinderen gaan benaderen. Ook gaan zij lobbyen bij de autoriteiten voor een betere bescherming van straatkinderen. De kinderen zijn zelf dus de drijvende kracht van dit project.


 

Share this:

Gerelateerd nieuws