Eerste webcamsekshuis ontdekt in Kenia

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi is de politie een huis binnengevallen dat werd gebruikt als digitaal sekshuis. De politie trof vijf meisjes aan die gedwongen werden webcamseksshows uit te voeren voor mannen uit de hele wereld. Het nieuws bevestigt de overtuiging van Terre des Hommes dat webcamseks met kinderen een wereldwijd fenomeen is dat zich niet beperkt tot de Filippijnen.

 

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

Valse beloftes

De 19-jarige Happy werd naar het huis gelokt met de belofte dat zij daar kon werken als huishoudelijk werkster voor het echtpaar dat er woonde. Eenmaal binnen bleek dat het stel in het huis een digitaal sekshuis runde met vijf meisjes die seksshows opvoerden voor de camera. In plaats van huishoudelijk werk werd Happy gedwongen zich voor de camera uit te kleden en seksuele handelingen uit te voeren voor online kijkers over de hele wereld. De kijkers betaalden forse bedragen voor de shows.

Gevangen

De meisjes konden geen kant op, zij mochten het huis niet verlaten. Happy deed de seksshows vier maanden lang, totdat er een ander meisje bijkwam. De meisjes werden gedwongen samen vergaande seksuele handelingen voor de camera uit te voeren, maar Happy weigerde dat. De vrouwelijke baas bedreigde haar daarop met de dood. Er ontstond grote onrust en Happy zag kans het huis te ontvluchten en de politie te waarschuwen.

Als blanke mannen zien dat het om een kind gaat betalen ze veel geld.

Happy (19) uit Kenia, slachtoffer van webcamseks

Jonge kinderen voor de webcam

Happy vertelde de politie onder andere dat de kinderen van het stel, pas drie en negen jaar oud, ook webcam ‘shows’ moesten opvoeren van hun ouders. Volgens Happy leverde dat extra veel geld op: “Als blanke mannen zien dat het om een kind gaat betalen ze veel geld.” 

Webcamseks met kinderen

In 2013 presenteerde Terre des Hommes het virtuele Filippijnse meisje Sweetie dat in zes weken tijd meer dan 1.000 online kindermisbruikers uit de hele wereld ontmaskerde. Op basis van dit succes ontwikkelt Terre des Hommes nu met een team van experts een chatbot die duizenden chatrooms tegelijk kan monitoren en online kindermisbruikers herkent en afschrikt. Het project 'Sweetie 2.0: webcamseks met kinderen de wereld uit' wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Ook in Kenia online kindermisbruik

Hoewel het Sweetie onderzoek uit 2013 zich richtte op de Filippijnen is Terre des Hommes er altijd van overtuigd geweest dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Overal ter wereld, met name in ontwikkelingslanden, kunnen kinderen het slachtoffer worden van deze vorm van seksuele uitbuiting. Dit nieuws uit Nairobi bewijst dat webcamseks met kinderen zich niet alleen tot de Filippijnen beperkt.

De bewoners van het huis zijn gearresteerd en in afwachting van hun rechtzaak. Terre des Hommes heeft lokale partnersorganisaties gevraagd Happy op te vangen en psychosociale hulp te verlenen.

Lees meer over 'Sweetie 2.0: Webcamseks met kinderen de wereld uit' >>

 

Share this:

Gerelateerd nieuws