'Ellie op patrouille' met Terre des Hommes in Kenia

In het televisieprogramma ‘Ellie op patrouille’ is op dinsdag 6 maart de unieke samenwerking te zien tussen Terre des Hommes en de politie in Lodwar, Noord-Kenia. Samen met de politie strijden we tegen seksuele uitbuiting van kinderen in deze regio. De aflevering kwam tot stand in nauwe samenwerking met Terre des Hommes.

 

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

In het televisieprogramma ‘Ellie op patrouille’ gaat politieagent en-woordvoerder Ellie Lust met collega’s in het buitenland op pad. Zij ruilt de vertrouwde straten van Amsterdam in voor die van Colombia, Kenia, Israël, Dubai, Albanië en San Francisco. In Kenia ging Ellie op pad met Terre des Hommes en de politie en maakt ze deel uit van de unieke samenwerking tussen Terre des Hommes en de politie, in hun gezamenlijke strijd tegen kinderprostitutie.

Terre des Hommes en de politie samen de straat op

Samen met de politie in Lodwar gaf Ellie Lust rugdekking aan een night outreach  van het Terre des Hommes team. Tijdens deze avond patrouilles leren de maatschappelijk werkers kinderen kennen die op straat moeten overleven en proberen zij langzaam hun vertrouwen te winnen. Zo bereiden ze hen voor op meer intensieve hulpverlening om ze uit hun desolate situatie te halen. Ellie Lust interviewde ook meisjes die kwetsbaar zijn voor seksuele uitbuiting over hun relatie met de politie. Daarnaast bezocht de politiewoordvoerder een weerbaarheidstraining voor kwetsbare kinderen en slachtoffers van seksuele uitbuiting en sprak zij met medewerkers van Terre des Hommes en de lokale partnerorganisatie.

Aanpak van seksuele uitbuiting in Noord-Kenia

In Turkana, in het noorden van Kenia, is seksuele uitbuiting van kinderen een groot probleem. Door de recente oliewinning en economische groei trekken veel mannen naar het gebied, op zoek naar werk. Ze komen vaak zonder gezin. Daardoor ontstaat vraag naar goedkope seks. Zeker 1.500 tot 2.000 meisjes van tien tot achttien jaar worden daar uitgebuit in de seksindustrie. Seksuele uitbuiting richt bij slachtoffers grote lichamelijke, psychologische en sociale schade aan. Ze raken getraumatiseerd en hebben vaak de rest van hun leven last van de gevolgen. Daarom pakken we seksuele uitbuiting in Oost-Afrika aan. Terre des Hommes bevrijdt slachtoffers en beschermt ze door hen op te vangen en een goede opleiding te bieden. Daarnaast voorkomen we met voorlichting dat jonge meisjes in de prostitutie terecht komen.

Nu de rest nog…

Kinderen die kwetsbaar zijn voor uitbuiting, hebben bescherming en hulp nodig. Samen met partners, zoals de Keniaanse politie en onze donateurs zorgen wij voor opvang, zorg en scholing. In Noord-Kenia helpen we al veel kinderen. Nu de rest nog. Helpt u ook mee?

Lees meer over de aanpak van seksuele uitbuiting van kinderen in Oost-Afrika >>

Kijk de uitzending ‘Ellie op Patrouille’ in Kenia met Terre des Hommes hier terug.

Share this:

Gerelateerd nieuws