Engelse leraar veroordeeld dankzij ‘Sweetie’

Ook in Engeland is een kindermisbruiker veroordeeld als gevolg van de ‘Sweetie’ campagne uit 2013. De man werkte als leraar op een basisschool en kwam in beeld door chatsessie met het virtuele meisje waarmee Terre des Hommes duizend daders van webcamseks met kinderen wist op te sporen. Hij krijgt 2 jaar voorwaardelijke celstraf en wordt onder toezicht gesteld. Daarnaast krijgt hij een verplichte behandeling voor online kindermisbruikers.  

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

Eerste veroordeling in Engeland

Voor het eerst leidt de 'Sweetie' campagne in Engeland leidt tot een veroordeling. De veroordeelde man werkte als leraar op een basisschool, maar voor zover bekend zijn er geen kinderen van deze school bij de zaak betrokken. De man kwam in beeld na chatsessies met onderzoekers uit het 'Sweetie' team. Zijn gegevens werden via Interpol overgedragen aan de Engelse politie.

Wereldwijd de vijfde veroordeling

Vorige week werd voor de tweede keer Deen veroordeeld dankzij 'Sweetie'. Daarvoor werden ook in Australië en België online kindermisbruikers veroordeeld dankzij de 'Sweetie' campagne.

Met chatbots online kindermisbruikers opsporen

Met een team van internationale specialisten ontwikkelt Terre des Hommes nieuwe methoden die er op gericht zijn om daders van webcamseks te ontmoedigen, afschrikken en waarschuwen. “Chatbots maken het straks mogelijk om geheel geautomatiseerd duizenden chatrooms tegelijkertijd te monitoren en potentiële kindermisbruikers te benaderen identificeren en lokaliseren”, aldus Hans Guijt, projectleider. Dit vervolg op de succesvolle aanpak met het virtuele meisje ‘Sweetie’ wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Lees meer over 'Sweetie 2.0: Webcamseks met kinderen de wereld uit' >>

 

Share this:

Gerelateerd nieuws