FIFA noemt het belang van mensenrechten bij toekomstige WK's

Terre des Hommes is positief over de toekomstplannen van de FIFA. In de toekomstvisie die onlangs werd gepresenteerd is het beschermen van mensenrechten bij toekomstige wereldkampioenschappen opgenomen. 

Kinderrechten

In de publicatie FIFA 2.0: The Vision for the Future belooft de nieuwe FIFA-president Gianni Infantino om samen met alle betrokken partijen in 2017 te bespreken hoe de voetbalorganisatie zijn plicht kan voldoen om 'de waardigheid en rechten van mensen die worden beïnvloed door de activiteiten van de FIFA te beschermen.'

Een stap in de goede richting

Terre des Hommes is verheugd over deze stap in de goede richting. De kernboodschap van Children Win! is opgepakt. Terre des Hommes zal nauwlettend toezien op de uitvoering van deze toezeggingen. "Er is nog veel werk te doen, maar deze erkenning door de FIFA is een kleine, maar belangrijke stap in de goede richting ", aldus Children Win! Senior Research Coordinator, Dr Marianne Meier.

Children Win!

De internationale publiekscampagne Children Win! van Terre des Hommes heeft tot doel dat rechten van kinderen tijdens een massaal sportevenement gerespecteerd worden, zodat ook de lokale kinderen kunnen profiteren van deze evenementen. Alle betrokken partijen bij de organisatie van zo'n sportevenement moeten preventieve maatregelen invoeren die kinderen bescherming bieden. Kinderrechten dienen een plaats te krijgen op de agenda van het bidding proces van de landen die in aanmerking willen komen voor een WK of de Olympische Spelen.

Share this:

Gerelateerd nieuws