Foto-expo: Terug naar de toekomst

Onderwijs aan Syrische vluchtelingenkinderen

Kom ook naar onze interactieve fototentoonstelling over het belang van onderwijs wereldwijd. Honderdduizenden vluchtelingen kinderen uit Syrië wachten in Libanon en Jordanië op vrede in hun eigen land. De meesten van hen bevinden zich in een hopeloze situatie. Veel kinderen hebben een enorme leerachterstand en kunnen niet naar school  Ze zijn extra kwetsbaar voor uitbuiting, zoals kinderhandel en kinderarbeid. Een hele generatie groeit op zonder veel hoop op een betere toekomst. Om aandacht te genereren voor deze problematiek organiseert Terre des Hommes de fototentoonstelling; Terug naar de toekomst

Onderwijs is cruciaal voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Het ‘Back to the Future’-project stelt meer dan 21.700 vluchtkinderen in Libanon en Jordanië in staat om weer naar school te gaan. Zo krijgen ze hulp met lezen, schrijven, rekenen en hun huiswerk. Want terug naar school, is terug naar de toekomst.

Drie nationaal en internationaal bekende topfotografen gingen bij de kinderen in Libanon en Jordanië langs. Ze legden met hun camera vast hoe belangrijk onderwijs voor kinderen, waar ook ter wereld, is.  Zo zien we Hani (11) uit Aleppo, die naar onze lessen gaat en van ieder moment geniet. Toen Hani begon, kon hij alleen zijn naam schrijven. Nu kan hij al een paar eerste woorden lezen en schrijven en hij is enorm gemotiveerd.

Over de fotografen:

- Arie Kievit werkt onder meer voor de Volkskrant, Trouw en het Algemeen Dagblad. Zijn werk werd meermaals bekroond in een van de categorieën van de Zilveren Camera.
- Andy Hall is een Schotse fotograaf. Zijn foto’s krijgen internationale erkenning. Zo publiceerde hij onlangs een fotoserie over het Back to the Future-project in The Guardian.
- Diego Ibarra Sánchez (1982) is een documentaire fotograaf en filmmaker gevestigd in Libanon. Diego publiceert in talloze kranten en tijdschriften, zoals The New York Times, Der Spiegel en Al Jazeera.

Humanity House en Centrale Bibliotheek

Van 24 april tot 20 mei is een deel van de gratis tentoonstelling in het Humanity House te bezichtigen. Het andere deel is van 3 mei tot 20 mei in de Centrale Bibliotheek van Den Haag te zien. 

 

Share this:

Gerelateerd nieuws