Franse kinderpsycholoog in Nepal gearresteerd voor kindermisbruik

Na intensief onderzoek door lokale Terre des Hommes medewerkers, is in Nepal een Franse kinderpsycholoog gearresteerd op verdenking van misbruik van meerdere jongens. De Nepalese politie arresteerde de 68-jarige man eind vorige week op zijn hotelkamer. Hierbij werd een 14-jarige jongen bevrijd. De Fransman is eerder in Frankrijk gearresteerd voor kindermisbruik.

‘Omgerekend 118 euro per maand betaalde de kindermisbruiker aan de familie van een van zijn minderjarige slachtoffers, een  14 jarige jongen. Een bijdrage aan de maandelijkse huur en schoolgeld’, aldus de landendirecteur van Terre des Hommes voor India en Nepal, ‘daarom kon het misbruik van de jongen zo lang doorgaan’. Het slachtoffer verklaarde een jaar lang te zijn misbruikt.

Dader verrichtte vrijwilligerswerk

De Fransman reisde in het afgelopen jaar zeven keer naar Nepal om te werken als vrijwilliger voor de Association for the Protection of Children (APC- Nepal), een NGO die straatkinderen helpt. In de Kathmandu Post verklaart de directeur van APC-Nepal: ‘De verdachte gaf als vrijwilliger yoga les. Daarbij gaf hij tegen de regels in ook directe (financiële) steun aan een van de straatkinderen’.

De lokale onderzoekers van Terre des Hommes hebben de man in achterliggende weken met 3 jongens van 14 jaar gezien. Vermoed wordt dat de man meer jongens heeft misbruikt.

Reisperkende maatregelen nodig

De arrestatie van de Nederlandse kindermisbruiker Hans V. in Kenia vorig jaar, leidde in Nederland tot een oproep van Tweede Kamerleden aan Ministers Grapperhaus en Dekker om reisbeperkende maatregelen voor veroordeelde kindermisbruikers. De arrestatie van de Fransman laat zien dat dit debat ook dringend gevoerd moet worden in andere landen.

Share this:

Gerelateerd nieuws