Fransman gearresteerd in Nepal dankzij speurwerk van Project WATCH

In Nepal is een 66-jarige Fransman gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik van minderjarigen. De man kon worden gearresteerd na speurwerk van detectives van Project WATCH. Het is het tweede succes in korte tijd voor het Project WATCH team in Nepal. Een aantal weken geleden kon een Deense kindersekstoerist worden veroordeeld op basis van informatie die was verzameld door het team.  

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

De Fransman werd de afgelopen maanden in het stadsdeel Thamel in Kathmandu in de gaten gehouden door twee detectives van Project WATCH. In september werd de Fransman door de detectives op heterdaad betrapt toen hij in een steeg een minderjarige jongen misbruikte. De politie werd ingeschakeld die de Fransman arresteerde.    

Actief opsporen van kindersekstoeristen 

WATCH staat voor Working Actively Together for Children. Project Watch is opgezet om, gebaseerd op een succesvolle aanpak in Cambodja, actief kindersekstoeristen op te sporen en laten vervolgen in vier Aziatische landen: de Filipijnen, Indonesië, Nepal en India. In totaal zijn daar acht teams actief die in actie komen als sprake is van vermoedens van misbruik. Elk team bestaat uit twee detectives, een advocaat en een maatschappelijk werker. De teams van Project WATCH ondersteunen de politie, die zelf vaak niet in staat is om achter elke mogelijke zaak aan te gaan.

28 arrestaties, 7 veroordelingen, 157 kinderen opgevangen

Tussen april 2014 en maar 2015 werden 28 pedoseksuelen, veelal Westerse sekstoeristen met een strafblad, gearresteerd. In zeven gevallen leidde het vergaarde bewijs inmiddels tot een veroordeling. De 157 betrokken kinderen konden worden opgevangen en begeleid bij het opbouwen van en nieuwe toekomst. 

Dit project wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij

 

Share this:

Gerelateerd nieuws