Google traint Thaise politie om kindermisbruikers op te sporen

Google Thailand heeft 45 Thaise politiemedewerkers getraind. Zij leerden hoe zij de zoekmachine kunnen inzetten om seksuele uitbuiting van kinderen te onderzoeken. Dit is één van de successen van de samenwerking met de private sector, in het kader van Down to Zero. Dit is een samenwerkingsverband van Terre des Hommes, Plan Nederland, Defence for Children - ECPAT, Free a Girl, ICCO Cooperation en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

Google Thailand werkt samen met de lokale partner van Terre des Hommes “The Internet Foundation for Development of Thailand”. Voorheen was het moeilijk de private sector mee te krijgen in de strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen. Maar Google Thailand is één van de eerste private ondernemingen die daar verandering in brengt. 

2 miljoen kinderen slachtoffer van seksuele uitbuiting

Wereldwijd zijn twee miljoen kinderen slachtoffer van commerciële seksuele uitbuiting. Terre des Hommes, Plan Nederland, Defence for Children - ECPAT, Free a Girl en ICCO Cooperation hebben een alliantie gevormd waarin ze hun specialistische kennis, krachten en ervaring samenbundelen om, samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, commerciële seksuele uitbuiting in elf landen in Azië en Latijns-Amerika uit te bannen.

Over Down to Zero

De alliantie genaamd ‘Down to Zero’ doet dit door kinderen en jongeren in staat te stellen zelf voor hun rechten op te komen, gemeenschappen te helpen hun kinderen beter te beschermen tegen commerciële seksuele uitbuiting en relevante beleid en wet- en regelgeving in de elf landen te verbeteren en implementeren. Ook werkt de alliantie samen met het bedrijfsleven om, bijvoorbeeld in de toeristische sector, seksuele uitbuiting van kinderen te voorkomen en aan te pakken.


 

Share this:

Gerelateerd nieuws