Honger en uitbuiting dreigt voor meer dan 250.000 Rohingya kinderen

Een enorme humanitaire ramp speelt zich af in het grensgebied tussen Bangladesh en Myanmar. Een half miljoen Rohingyas zijn halsoverkop gevlucht naar Bangladesh, verdreven door vreselijk geweld. Hier overleven zij onder mensonterende omstandigheden in geïmproviseerde noodkampen waar hongersnood dreigt. Onder de vluchtelingen zijn inmiddels meer dan 250.000* kinderen.

 

Noodhulp / Vluchtelingen

Er is geen schoon water en veel te weinig eten. Ook maakt zware regenval van de kampen één grote modderpoel, waardoor ziektes als cholera op de loer liggen. Omdat de kampen vol zijn, slapen veel vluchtelingen in geïmproviseerde tentjes langs de straten.

Veel kinderen zonder begeleiding

Duizenden kinderen zijn alleen in het kamp. Hun ouders zijn vermoord in Myanmar, of zij zijn in de paniek van de vlucht gescheiden van hun ouders. De kinderen lopen groot gevaar. In de overvolle, chaotische kampen liggen niet alleen honger en ziekte, maar ook seksueel misbruik en kinderhandel op de loer.

Noodhulp en bescherming tegen kinderuitbuiting

Terre des Hommes komt in actie om families te voorzien van onderdak, schoon drinkwater en voedsel en kinderen te beschermen tegen uitbuiting. We beschermen ze tegen misbruik en mensenhandelaren door het geven van voorlichting en het opzetten van veilige, kindvriendelijke ruimtes. Ook helpen we ze met een dak boven hun hoofd, genoeg voedsel en schoon drinkwater.

Uw steun is onmisbaar

Om Rohingya families en hun kinderen te helpen is veel geld nodig. Mogen we daarom vandaag nog op uw steun rekenen?

Lees meer over onze humanitaire hulp aan kinderen >>

* Inmiddels is het aantal kindvluchtelingen in de noodkampen opgelopen tot 320.000 

Share this:

Gerelateerd nieuws