Hulp aan 4500 kindbruiden in Bangladesh

In Bangladesh is vandaag het startsein gegeven voor een programma dat hulp biedt aan 4500 kindbruiden. Doel is hun positie en gezondheid te versterken en op landelijk niveau meer bewustwording te creëren over de gevaren van kindhuwelijken.

 

 

Kindermisbruik / Kindhuwelijken

Terre des Hommes helpt de meisjes op te komen voor hun rechten en leert hen zelf keuzes te maken in hun relatie. Bijvoorbeeld of en zo ja wanneer ze een kind krijgen. Ook is er aandacht voor het voorkomen van geweld binnen de relatie. De bewustwordingscampagne richt zich ook op de echtgenoten, schoonfamilie, ouders en gemeenschappen in drie districten.

Twee op de drie

Bangladesh heeft een van de hoogste percentages kindhuwelijken ter wereld. Volgens een onderzoek van Unicef trouwen twee van de drie meisjes voor hun achttiende verjaardag.  Dit gebeurt vanwege armoede, gebrek aan onderwijs, sociale zekerheid en /of culturele overtuigingen. Maar kindbruiden zijn zowel lichamelijk als geestelijk nog niet klaar voor een volwassen relatie en de gevolgen ervan, zoals het dragen en baren van een kind. Bovendien stoppen jonge bruiden meestal met school en lopen ze extra risico om verhandeld te worden.

Nederlandse overheid

Het programma in Bangladesh wordt uitgevoerd door lokale partnerorganisaties van Terre des Hommes en is gefinancierd door de Nederlandse overheid.

Share this:

Gerelateerd nieuws