Hulp slachtoffers overstromingen Myanmar

Terre des Hommes Nederland biedt noodhulp aan slachtoffers van de zware overstromingen in Myanmar. Partnerorganisatie RMO (Rattana Metta Organisation) zorgt ervoor dat de hulp met name terechtkomt bij kinderen die door die het natuurgeweld zijn getroffen. De overstromingen in Myanmar zijn de ergste in veertig jaar.

Noodhulp

Kinderen 

De hulp bestaat uit voedselzendingen en medische voorzieningen. RMO heeft in het midden van het land onder meer rijst, drinkwater, zeep en medicijnen uitgedeeld. In het westen gaat een medisch team van RMO diverse dorpen langs. Het team bestaat uit artsen, verpleegkundigen en vrijwilligers. Zij behandelen kinderen en volwassenen die door de ramp ziek zijn geworden. De hulp is er ook op gericht om uitbraak van ziektes te voorkomen.

Meest kwetsbare groep

Met name kinderen van vijf jaar en jonger zijn uiterst kwetsbaar door ondervoeding of diarree. Doordat veel gebieden blank staan zijn ze moeilijk te bereiken waardoor de voedselvoorziening in gevaar komt en ziekten kunnen ontstaan. De overstromingen in Myanmar zijn veroorzaakt door zware regenval en hebben zeker honderd mensenlevens geëist. Het aantal mensen dat door de ramp is getoffen is meer dan een miljoen. Terre des Hommes Nederland werkt samen met lokale partnerorganisaties in Myanmar.

Share this:

Gerelateerd nieuws