Journalist ROELOF HEMMEN: Undercover als sekstoerist

Om aan te tonen hoe makkelijk kinderen seksueel uitgebuit kunnen worden, reisde Terre des Hommes’ ambassadeur Roelof Hemmen undercover als sekstoerist af naar de Filipijnen. Terre des Hommes onderzocht op dat moment een groep van pooiers die gezamenlijk 30 kinderen aanboden voor seksueel misbruik.

Undercover als sekstoerist

Roelof Hemmen deed zich voor als de Amerikaan Jack. Hij legde online contact met een pooier, en stond een maand later al oog in oog met een meisje van 12.

'Ik had voortdurend een gevoel van walging.' 

- Roelof Hemmen

Verborgen camera

Met de verborgen camera is het contact tussen hem en de pooiers vastgelegd. Het levert unieke beelden op, maar het is schokkend om te zien dat aan alle wensen kan worden voldaan. Deel 2 komt volgende week maandag.

Roelof Hemmen gaat undercover: Wat is online kindermisbruik?

Journalist Roelof Hemmen gaat undercover als sekstoerist. Maar wat is online kindermisbruik eigenlijk? En hoe groot is het probleem? In de eerste aflevering van de online serie gaat Roelof het gesprek aan met deskundigen én met een pooier.

Roelof Hemmen gaat undercover: Afreizen naar Manilla voor de deal

In de vorige aflevering legt Roelof Hemmen online contact met de pooier. Nu reist hij undercover af naar Manilla om haar te ontmoeten. Hoe zal dit verlopen? Bekijk het hier in deel 2 van Roelof Hemmen gaat undercover.

Roelof Hemmen gaat undercover: Het lot van een kind

Hoe worden kinderen weggehaald van seksuele uitbuitingssituaties en door wie worden ze opgevangen? Roelof Hemmen gaat in gesprek met de mensen die bepalen over het lot van deze kinderen.

Roelof Hemmen gaat undercover: Op de drempel

De ontknoping: Roelof staat op het punt een 12-jarig meisje te ontmoeten in een hotelkamer. Lukt het om de pooier op heterdaad te betrappen? 

Roelof Hemmen gaat undercover: Sweetie 2.0

Wat is Sweetie 2.0? Roelof Hemmen's undercover actie maakt deel uit van een groter programma van Terre des Hommes. Met Sweetie 2.0 bevrijdt Terre des Hommes  zoveel mogelijk kinderen uit online seksueel misbruik. Hoe? Bekijk het hier.

 

Share this:

Gerelateerd nieuws