Kandidaten voor het Europees Parlement aangespoord om voor kinderen te stemmen

Kinderrechtenorganisaties in heel Europa hebben de krachten gebundeld om een nieuwe generatie parlementsleden (MEP's) aan te werven om de rechten van het kind bij verkiezing in mei te beschermen en te verdedigen.

Defence for Children-ECPAT Nederland, Edukans, Plan International, SOS Kinderdorpen, Stichting Red een Kind en Terre des Hommes schrijven in aanloop naar de Europese verkiezingen de toekomstige leden van het Europees Parlement een persoonlijke uitnodiging om Kinderrechtenkampioen te worden. In deze brief, geïnitieerd door Terre des hommes, worden de kandidaten aangespoord om de rechten van het kind centraal te stellen in het optreden van de Europese Unie.

In Europa zijn de mensen voor het eerst in een generatie bang dat hun kinderen een minder rooskleurige toekomst hebben dan zij zelf hadden. Soberheid en toenemende ongelijkheid betekenen dat meer dan 25 miljoen kinderen het risico lopen om armoede en uitsluiting te ervaren.

Buiten Europa is de situatie voor kinderen erbarmelijk. Hoewel er vooruitgang is geboekt, worden kinderen in ontwikkelingslanden nog steeds geconfronteerd met extreme armoede, discriminatie en ongelijkheid. Neem migrerende kinderen die het risico lopen slachtoffer te worden van mensenhandelaren, om seksueel misbruikt te worden of betrokken te raken bij de ergste vormen van kinderarbeid.

Dat móet anders. Wij hebben een Europa nodig dat voor ieder kind iets te bieden heeft. Daarom werken wij als kinderrechtenorganisatie samen met andere (maatschappelijke) organisatie aan de bevordering van kinderrechten en verzoeken we de kandidaten voor het Europees Parlement om Kinderrechtenkampioen te worden die zich zal inzetten voor het:

  • Doorbreken van de cycli van armoede, ongelijkheid en conflicten die kinderen kansen ontnemen op volledige ontwikkeling;
  • Investeren in kinderen binnen en buiten Europa;
  • Luisteren naar de stem van kinderen, betrekken van kinderen in beslissingen die kinderen aangaan, en voldoende gewicht geven daaraan in de besluitvorming.

Meer informatie over de prioriteit-terreinen en onze 7 verzoeken aan de toekomstige leden van het Europees Parlement, zijn te vinden op onze website: www.childrightsmanifesto.eu

 

Share this:

Gerelateerd nieuws