Kijk terug: EenVandaag over seksuele uitbuiting van jongens in Nederland

Lokadvertenties, lokprofielen en intensief onderzoek: Er moet meer aandacht komen voor seksuele uitbuiting van jongens in Nederland. Het meldpunt voor seksuele uitbuiting WATCH Nederland bestaat 1 jaar en richtte zich afgelopen jaar vooral op loverboys en meisjesprostitutie. Dat leidde dit jaar tot 53 zaken die aan de politie zijn overgedragen. Maar in vijf gevallen ging het over jongens. WATCH Nederland vermoedt nu dat het probleem van de jongens veel groter is dan we nu weten. Kijk het nieuwsitem in EenVandaag hier terug. 

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

 

WATCH Nederland

Terre des Hommes, het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) en Fier (expertise en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties) startten op 9 januari 2017 een 24/7 hotline voor het melden van vermoedens van loverboys/mensenhandel. Melden kan bij www.watchnederland.nl of door te bellen met 088 208 00 44.

Nu de rest nog...

Kinderen die kwetsbaar zijn voor uitbuiting, hebben bescherming en hulp nodig. Samen met onze partners en donateurs pakken we kinderuitbuiting aan. In het eerste jaar kon Watch Nederland 53 zaken van kinderuitbuiting overdragen aan de politie. Nu de rest nog. Helpt u ook mee?

Lees meer over Watch Nederland >> 

 

Share this:

Gerelateerd nieuws