Kijktip: 2Doc ‘Grenzeloos misbruikt’

Dinsdag 18 oktober is om 22.55 uur bij de EO op NPO 2 de documentaire ‘Grenzeloos misbruikt’ te zien. De documentaire vertelt het verhaal van de strijd tegen webcamseks met kinderen op de Filipijnen en kwam in nauwe samenwerking met Terre des Hommes tot stand.

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

De documentaire van filmmaker Jacco Groen en een Belgische onderzoeksjournalist geeft een onthutsend beeld van het fenomeen dat bekend staat op de Filippijnen als cyber sex. Mannen in rijkere delen van de wereld betalen kinderen in de Filipijnen om seksshows op te voeren voor de webcam. Criminele bendes, en zelfs familieleden, bieden vaak heel jonge kinderen voor veel geld aan.

In de huid van een kindermisbruiker

De documentaire kwam tot stand in nauwe samenwerking met Terre des Hommes die met het digitale Filipijnse meisje Sweetie duizend mannen uit 71 verschillende landen wist te identificeren die op zoek waren naar kinderen om deze te betrekken in seksuele activiteiten. De Belgische onderzoeksjournalist kroop in de huid van een kindermisbruiker om deze ‘markt’ bloot te leggen. In de documentaire vonden diverse arrestaties plaats en werden kinderen zijn bevrijd. Doorgaans blijven vooralsnog deze betalende klanten nog te vaak ongemoeid en onbestraft.

Sweetie 2.0

Ondanks wereldwijde verontwaardiging over het fenomeen webcam kindersekstoerisme gaan daders nog steeds ongestraft hun gang. Gebaseerd op de succesvolle aanpak met het virtuele meisje Sweetie ontwikkelt Terre des Hommes samen met internationale specialisten een nieuwe geavanceerde methode om webcamseks met kinderen wereldwijd structureel op te lossen. Sweetie 2.0, dat mogelijk wordt gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, gaat daders afschrikken en daarmee online kindermisbruik voorkomen.

Bekijk de trailer:

 

Share this:

Gerelateerd nieuws