Kinderen in Indonesië vragen aandacht voor kinderrechten

De maand november stond bol van de activiteiten ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van het VN-Kinderrechtenverdrag. 

Down to Zero organiseerde in Indonesië met diverse partners verschillende workshops waarbij kinderen met elkaar keken naar de implementatie van kinderrechten in hun omgeving. De resultaten werden gedeeld met de UNCRC ( United Nations Convention on the Rights of the Child) en het Ministerie van Women Empowerment en kinderbescherming.

Workshops

Samen met NGO Coalition en Aliansi PKTA (de lokale Joining Forces Alliance) heeft Down to Zero eind november workshops georganiseerd waarbij kinderen uit verschillende provincies, input verzamelden over de implementatie van kinderrechten in hun omgeving. Het belangrijkste onderwerp hierbij was (online) seksuele uitbuiting van kinderen. De workshops werden begeleid door Yayasan Embun Pelangi (YEP , Surabaya Children Crisis Centre (SCCC), Yayasan Bandungwangi, Yayasan Galang Anak Semesta (GAGAS).

De resultaten en aanbevelingen werden vervolgens door een groep van 42 kinderen gepresenteerd aan mevrouw Mikiko Otani, lid van het UNCRC-comité en het Ministerie van Women Empowerment en kinderbescherming (MoWECP).

Ansichtkaartenactie

Ook organiseerde Down to Zero een speciale ansichtkaartenactie. Via het ministerie hebben de kinderen ansichtkaarten overhandigd aan de president met als boodschap de hoop op een betere implementatie van kinderrechten in Indonesië. Deze kaartenactie werd in heel Indonesië via partners ondersteund, waarbij kinderen opgeroepen werden een ansichtkaart met dezelfde boodschap op te sturen naar de president.

Down to Zero

Twee miljoen kinderen worden wereldwijd het slachtoffer van commerciële seksuele uitbuiting. In een alliantie genaamd 'Down to Zero' werken Terre des Hommes (lead), Plan Nederland, Defence for Children - ECPAT, Free a Girl en ICCO Cooperation samen om in 2020 commerciële uitbuiting in tien landen in Azië en Latijns-Amerika uit te bannen. Het 5-jarige programma (2016-2020) stelt kinderen en adolescenten in staat om zelf voor hun rechten te vechten, helpt gemeenschappen hun kinderen beter te beschermen tegen commerciële seksuele uitbuiting en verbetert en implementeert relevante wet- en regelgeving in de tien landen.

 

> Lees hier meer over Down to Zero

 

Share this:

Gerelateerd nieuws