´Krachtpatser´ Marlies Rotshuizen maakt kans op VIVA400-award

Marlies Rotshuizen van Terre des Hommes is genomineerd voor een VIVA400-award. Ze staat op een lijst van vierhonderd vrouwen die jaarlijks door het blad VIVA wordt samengesteld. Vierhonderd vrouwen die volgens VIVA het verschil maken en de wereld iets bijzonders meegeven. Marlies Rotshuizen doet dat als child protection officer in Irak.

 

Kindvriendelijke plekken

Marlies (28) is voor Terre des Hommes werkzaam in een vluchtelingenkamp waar veel Syrische en Iraakse gezinnen verblijven. Ze richt zich vooral op kinderen, die vreselijke dingen hebben meegemaakt door de oorlog in het gebied. Zo creëert ze plekken waar kinderen kunnen spelen en leren en helpt ze hen bij het verwerken van trauma´s. Daarnaast probeert ze in het kamp ook iets aan sociale problemen te doen, zoals het uithuwelijken van jonge meisjes.

Bescherming tegen uithuwelijken

Het werk dat Marlies als child protection officer doet is bepaald niet eenvoudig. Ze kan zich niet overal vrij bewegen en soms heeft ze te maken met tegenslagen, bijvoorbeeld als ze er niet in slaagt een kind te behoeden voor uithuwelijking. Toch vindt ze steeds de energie om verder te gaan. ´Ik wil de wereld mooier maken. In Irak heb ik dagelijks te maken met kinderen die niets meer hebben. Als ik daar iets aan kan doen, al is het maar iets kleins, dan voelt dat goed.´

´Krachtpatser´

Op de VIVA400-lijst is Marlies genomineerd in de categorie ´krachtpatsers´. ´Onbevreesd, maar heel voorzichtig staat Marlies haar mannetje´, zo is te lezen in een toelichting op de nominatie. De overige categorieën in de VIVA400 zijn ´knappe koppen´, ´creatieven´ en ´wereldverbeteraars´. Marlies is ´ontzettend blij´ met de nominatie en ziet het als erkenning voor het werk dat ze doet. En natuurlijk hoopt ze er met een VIVA400-award vandoor te gaan. Tot en met 4 november kan er worden gestemd.

 

Share this:

Gerelateerd nieuws