Noodhulp voor 523 kinderen in Tanzania

Terre des Hommes geeft in Tanzania noodhulp aan 523 kinderen die dakloos zijn geworden na een verwoestende hagelstorm in hun dorp. Niet alleen basisbehoeften, zoals schoon drinkwater en voedsel, maar ook uniformen zodat de kinderen zo snel mogelijk weer hun normale leven kunnen oppakken en naar school gaan. De komende tijd krijgen ze ook hulp om hun nare ervaringen te verwerken. 

Noodhulp

Op 3 maart zijn drie dorpen in Shinyanga, een regio in Tanzania, getroffen door een zeer lokale hevige hagelbui met rukwinden en slagregens. Dit natuurgeweld had een verwoestend effect: 47 mensen vonden de dood, 160 woningen zijn verwoest waarbij 900 inwoners dakloos zijn geworden. Terre des Hommes is in het gebied werkzaam met een project tegen kinderarbeid in de kleinschalige goudmijnen. Nhumbi, een van de drie getroffen dorpen, ligt bij een van de goudmijnen waar we ons specifiek op richten. Helaas zijn ook enkele van de kinderen uit ons project bij de storm omgekomen; anderen hebben hun ouders of familie verloren.

Terre des Hommes is meteen in actie gekomen met kleinschalige noodhulp in Nhumbi, een dorp met 2.346 inwoners. Na een snelle inventarisatie om de meest behoeftige families te bepalen, zijn we begonnen met distributie van jerrycans, schoon drinkwater, voedsel en materialen waarmee tijdelijke onderkomens kunnen worden gebouwd. Hiervan profiteren 240 gezinnen, waaronder 523 kinderen. Nu in de basisbehoefte van voedsel, schoon drinkwater en onderdak is voorzien, richten we ons verder op de kinderen die het slachtoffer zijn van deze natuurramp. Vorige week hebben we 200 kinderen nieuwe uniformen gegeven, zodat ze weer terug naar school kunnen. De komende maanden blijven we alle kinderen in Nhumbi begeleiden en helpen om hun nare ervaring te verwerken. Een van onze partners richt zich daarbij specifiek op de kinderen die ouders of familie hebben verloren, om ervoor te zorgen dat zij in de toekomst ook weer een veilig thuis hebben.

 

Share this:

Gerelateerd nieuws