Onderzoek naar kwetsbaarheid van kinderen in Noord-Kenia

Terre des Hommes gaat in de regio Marsabit in het noorden van Kenia onderzoeken hoe de omstandigheden voor kinderen zijn veranderd door recente economische en bestuurlijke ontwikkelingen. 

Kinderhandel

Marsabit is in oppervlakte de grootste regio van Kenia, maar ook een van de armste, waar bijna 92% van de bevolking onder de armoedegrens van $1,90 per dag leeft. Tot voor kort was de regio nauwelijks in beeld bij de Keniaanse autoriteiten, vanwege de afgelegen ligging, de ruige woestijnachtige omgeving en de beperkte mogelijkheden voor economische activiteit.

Investeringen en energieprojecten

Decentralisatie, de invoering van autonome regio’s in het zogenaamde county-stelsel, en de komst van grote buitenlandse investeringen voor prestigieuze energieprojecten, hebben de ontwikkeling van de regio een enorme impuls gegeven. Dankzij het autonome regiobestuur zijn er flinke verbeteringen in de voorzieningen voor de bevolking gekomen, op het gebied van infrastructuur, medische diensten en onderwijs.

Profiteren 183.520 kinderen wel of niet?

De vraag is of de naar schatting 183.520 kinderen in het gebied van deze ontwikkelingen profiteren, of wellicht extra kwetsbaar zijn geworden voor uitbuiting doordat er bijvoorbeeld meer behoefte is aan goedkope arbeid. De bevindingen van het onderzoek bepalen of Terre des Hommes haar programma’s tegen kinderuitbuiting er gaat uitbreiden.

Lees meer over de aanpak van kinderuitbuiting in Kenia >>

Share this:

Gerelateerd nieuws