Ook het Centrum Kinderhandel Mensenhandel krijgt financiële steun Nationale Postcode Loterij

Het Centrum Kinderhandel Mensenhandel (CKM) in Leeuwarden, een samenwerking van Fier en Terre des Hommes, kreeg woensdag 28 januari een cheque ter waarde van €300.000,- van de Nationale Postcode Loterij. De Loterij wil het CKM en daarmee Fier en Terre des Hommes steunen en stimuleren in hun strijd tegen kinder- en mensenhandel, een groeiend en grensoverstijgend probleem.

Kinderhandel

Fier-Directeur Anke van Dijke nam de cheque in ontvangst tijdens een werkbezoek van de Nationale Postcode Loterij aan het Centrum Kinderhandel Mensenhandel. ‘Dit bedrag is een enorme stimulans in onze strijd tegen kinder- en mensenhandel. Een erkenning ook’. De €300.000 wordt ingezet voor diverse projecten op het gebied van bewustwording, lobby en samenwerking in de strijd tegen mensenhandel.

De bouw van het Centrum Kinderhandel werd ook mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. In 2012 schonk de Loterij hiervoor 3 miljoen euro aan Terre des Hommes en Fier. In het Centrum Kinderhandel Mensenhandel bundelen beide organisaties kennis en expertise. Ook zijn er 32 tijdelijke wooneenheden voor slachtoffers van buitenlandse mensenhandel en hun kinderen.

Meer weten over het Centrum Kinderhandel Mensenhandel?http://www.terredeshommes.nl/ckm

Share this:

Gerelateerd nieuws