Opnieuw arrestatie kindermisbruiker door Project WATCH

Met juridische en onderzoekssteun van onze medewerkers in Project WATCH heeft de politie van de stad Cordoba, Filipijnen, de volgende kindermisbruiker gearresteerd. Het slachtoffer is opgevangen door projectpartner Children's Legal Bureau. 

 

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

Het is opnieuw gelukt om een kindermisbruiker te arresteren door het werk van onze Terre des Hommes medewerkers en partnerorganisaties in het project WATCH. Zij hielpen de lokale politie bij het complexe en langdurige onderzoek naar een 65-jarige Duitse man, woonachtig in Cordoba, in de regio Cebu, die een dertienjarig meisje misbruikte. Er wordt gezocht naar andere minderjarige slachtoffers. Seksueel misbruik en uitbuiting van minderjarige kinderen is een groot probleem in de Filipijnen.

Bewijsmateriaal

Terre des Hommes en partnerorganisatie Children's Legal Bureau (CLB) hielpen ook bij het voorbereiden van de arrestatie, het veiligstellen van bewijsmateriaal, het verhoor van de betrokkenen en bij de voorbereiding van de rechtszaak. De verdachte is donderdag 6 november voorgeleid aan de officier van justitie. Het slachtoffer en haar moeder zijn opgevangen door CLB, dat hen ook zal ondersteunen bij de verhoren en het verdere verloop van de zaak. CLB verleent ook psychosociale ondersteuning aan hen.

Wat is project WATCH

Project WATCH wordt gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij. Het heeft als doel lokale politieautoriteiten te ondersteunen en te trainen in de aanpak van kindermisbruik in landen waar dit veel voorkomt. Vaak heeft de lokale politie niet de juiste ervaring om dit soort zaken te onderzoeken of voor de rechter te brengen. WATCH is actief in de Filippijnen, Indonesië (Batam en Bali), Cambodja, India en Nepal. Deze arrestatie betreft de eerste zaak waarbij intensief werd samengewerkt met de nieuwe politiecommissaris van Cebu en het succes is veelbelovend voor deze relatie. Door de ondersteuning en training van de betrokken politiemedewerkers zullen zij beter in staat zijn om dit soort onderzoeken tot een succesvol einde te brengen.

Meer informatie over Project WATCH

Share this:

Gerelateerd nieuws