Opnieuw Deen veroordeeld dankzij ‘Sweetie’

In Denemarken is opnieuw een kindermisbruiker veroordeeld als gevolg van de ‘Sweetie’ campagne uit 2013. De man, een oud-politieagent, kwam in beeld door zijn chatsessie met het virtuele meisje, waarmee Terre des Hommes duizend daders van webcamseks met kinderen wist op te sporen. Hij krijgt zestig dagen celstraf.

 

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

Het is niet de eerste keer dat de Deen voor misbruik wordt veroordeeld. Zeven jaar geleden verloor hij hierdoor, na dertig jaar dienst, zijn baan als hooggeplaatste politiefunctionaris. Uit het 'Sweetie' onderzoek kwamen in totaal negen Denen naar voren. Hun gegevens werden via Interpol overgedragen aan de politie in Kopenhagen. Twee van hen zijn nu veroordeeld. Eerder werden een Australiër en een Belg veroordeeld dankzij 'Sweetie'.

Waarschuwen

Terre des Hommes ontwikkelt momenteel samen met internationale specialisten een nieuwe geavanceerde methode waarmee zij daders van webcamseks wil ontmoedigen, afschrikken en waarschuwen. “Volledig geautomatiseerd en met inzet van zogenaamde ‘chatbots’ kunnen we straks duizenden chatrooms op het internet tegelijkertijd monitoren en individuen die kinderen proberen te benaderen identificeren en lokaliseren”, aldus Hans Guijt, projectleider. Dit vervolg op de succesvolle aanpak met het virtuele meisje ‘Sweetie’ wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Lees meer over 'Sweetie 2.0: Webcamseks met kinderen de wereld uit' >>

Share this:

Gerelateerd nieuws