Roelof Hemmen: zo makkelijk bestel je online een kind

Om aan te tonen hoe makkelijk kinderen seksueel uitgebuit kunnen worden, reisde ambassadeur Roelof Hemmen undercover als sekstoerist af naar de Filipijnen. Terre des Hommes onderzocht op dat moment meerdere pooiers die gezamenlijk 30 kinderen aanboden voor seksueel misbruik. Een van hen is gearresteerd. De video-registraties zijn vanwege veiligheidsredenen niet meer online beschikbaar.

Kindersekstoerisme in de Filipijnen

Hoewel seksuele uitbuiting van kinderen een enorm probleem is in de Filipijnen, staat het nog niet bovenaan de prioriteitenlijst van de overheid. Tijd om daar verandering in te brengen, vindt Terre des Hommes. Om aan te tonen hoe makkelijk kinderen seksueel uitgebuit kunnen worden, reisde onze ambassadeur Roelof Hemmen undercover als sekstoerist af naar hoofdstad Manilla.

Contact via facebook 

Ene Jack, een Amerikaanse accountant die veel voor zaken reist, legt via Facebook Messenger con­tact met een dame genaamd Mrs. Lynn. Jack vertelt haar binnenkort op zakenreis naar Manilla te gaan en interesse heeft om een meisje van 12 te ontmoeten. Mrs. Lynn is een Filipijnse vrouw die kinderen verhandelt. Maar Jack is geen accountant en heet geen Jack: het is onze ambassadeur Roelof Hemmen. Al maanden eerder is een consultant van Terre des Hommes, ’Fred’, geïnfil­treerd in het netwerk waar Lynn deel van uitmaakt. Hij introduceert 'Jack' aan Lynn als een vriend, zodat ze weet dat ze hem kan vertrouwen. En dat doet ze, want ze vertelt 'Jack' via de chat wat er allemaal mogelijk is. In codetaal, want je weet nooit wie er meekijkt: ‘laundry’, orale seks, behoort tot de opties of zelfs ‘cherry picking’, ontmaagding. Ook leeftijden zijn gecodeerd: van het getal dat ze noemt, moet je 10 aftrekken.

10 kinderen gered

In december reist Roelof af naar de Filipijnen en ontmoet hij onder een valse naam een van de pooiers. De verborgen camera reist met hem mee. Terre des Hommes geeft alle informatie door aan de Filipijnse politie en in januari jl. vindt een eerste arrestatie plaats. 10 kinderen worden hierbij bevrijd. Kijk op 4 april naar Jinek voor Roelofs' verhaal.

Share this:

Gerelateerd nieuws