Srey waarschuwt kinderen voor de gevaren van internet

Srey uit Cambodja plaatste vroeger alles op social media. Inmiddels kent zij de gevaren en waarschuwt nu andere om voorzichtig met social media-netwerken om te gaan. 

Via trainingen op scholen over online gedrag, het gebruik van social media en de risico's worden kinderen, leerkrachten en ouders geïnformeerd. Srey is een van die meisjes die de trainingen van Terre des Hommes gevolgd heeft en nu zelf trainingen geeft zoals op haar eigen school. 

"Ik weet inmiddels hoe ik veilig internet kan gebruiken om mezelf te beschermen tegen online seksuele uitbuiting. Ik vind het leuk om mijn kennis te delen. Nu met mijn klasgenootjes. De sessie ging goed. Ze begrepen mijn verhaal. Ik merkte ook dat sommige van mijn vriendinnen seksueel uitdagende posts plaatsen. Na het volgen van mijn workshop geloof ik dat ze weten dat deze video's ze in gevaar brengen."

Seksuele uitbuiting van kinderen in Azië

In Azië neemt de seksuele uitbuiting van kinderen toe. Dat gebeurt via internet en ter plekke, waarbij kindersekstoeristen en expats vaak de daders zijn. Beide vormen van misbruik staan niet los van elkaar. Via internet kunnen sekstoeristen makkelijk contact leggen met kinderen en hun vertrouwen winnen (‘groomen’), voordat ze hen op hun plaats van bestemming opzoeken. Het werkt ook andersom: de toeristen kunnen na hun vakantie kinderen online blijven misbruiken via ‘live streaming’ en het maken en bekijken van kinderporno.

Seksuele uitbuiting tegengaan

Terre des Hommes pakt kindersekstoerisme en het online seksueel misbruik van kinderen op verschillende manieren aan. Zo houden we bijvoorbeeld voorlichtingscampagnes, zodat de inwoners van landen in Azië weten aan wat voor gevaren kinderen kunnen blootstaan. Daarnaast leren kinderen hoe ze veilig kunnen internetten en leggen we contact met bedrijven in de reis- en toerisme-industrie, zodat we samen met hen kindersekstoerisme en online misbruik kunnen tegengaan.

> Lees hier verder hoe we seksuele uitbuiting in Azie tegengaan. 

Share this:

Gerelateerd nieuws