Steeds grotere netwerken achter webcamseks met kinderen

Volgens de Filippijnse politie worden steeds meer kinderen het slachtoffer van webcam kindersekstoerisme. Dit blijkt uit recente invallen in zogenaamde ´cyberdens´. De politie ontdekt daarbij steeds grotere netwerken van families en buren die kinderen voor de webcam ´seksshows´ laten uitvoeren voor betalende klanten, vaak uit Westerse landen. 

Terre des Hommes pakt seksuele uitbuiting aan

Duizenden kinderen online uitgebuit

In een reportage van Skynews zegt Janet Morecho-Francisco van het Philippines National Bureau of Investigation (NBI) dat webcamseks met kinderen op meer plekken voorkomt dan eerder werd gedacht en dat grote netwerken van families en buren geld verdienen aan deze vorm van seksuele uitbuiting. Het NBI schat dat duizenden kinderen in de Filippijnen op deze manier worden uitgebuit. 

Bekijk de reportage van Skynews:

 

Sweetie

De ontdekking van de Filippijnse politie laat eens te meer de noodzaak zien om in actie te komen tegen webcamseks met kinderen. Om de vraagkant aan te pakken ontwikkelt Terre des Hommes nu een chatbot die chatrooms monitort en potentiële daders herkend en afgeschrikt. "Sweetie 2.0: webcamseks met kinderen de wereld uit" wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Terre des Hommes stopt seksueel misbruik van kinderen op het internet. Wilt u ook meehelpen?

 

Share this:

Gerelateerd nieuws